Op basis van 488 beoordelingen

Veelgestelde vragen

Corona-virus

De wereld wordt getroffen door het corona-virus en dat heeft effect op iedereen. Op dit moment verloopt onze dienstverlening nog als gebruikelijk. Echter, alle leveringen worden bij je thuis gebracht door pakketbezorgers als DPD en PostNL. De pakketbezorgers geven aan dat er op dit moment sprake kan zijn van zijn kleine vertragingen, dat kan oplopen van enkele dagen tot een week. We proberen je zo goed mogelijk op de hoogte te houden mocht dit zich voor doen.

Bezichtigen cq ophalen van schilderijen is op dit moment niet mogelijk. Zodra hier verandering in komt laten wij het je direct weten. Mocht een bestelling in de toekomst niet kunnen worden uitgevoerd door overheidsmaatregelen, door ziekte van de kunstenaar, doordat de pakketleveranciers niet meer werken of wat voor reden dan ook, dan kun je die bestelling kosteloos annuleren en wordt het volledige aankoopbedrag direct teruggestort. Blijf gezond en let een beetje op elkaar!

1. Waar komen de schilderijen vandaan?

De schilderijen in onze webwinkel worden geschilderd door Europese kunstenaars. Onze kunstenaars hebben vaak een kunst academische achtergrond en zijn allen zeer ervaren en uniek in de moderne kunst. We werken al jaren samen met onze kunstenaars, ze zijn als vrienden voor ons. Samen overleggen we regelmatig over het toevoegen van nieuwe schilderijen die passen bij de huidige interieur trends. En natuurlijk dragen de kunstenaars zelf regelmatig vanuit hun eigen creativiteit nieuw werk aan. Bij de schilderijen in onze webwinkel voel je de passie van de kunstenaar!

2. Zijn de schilderijen reproducties?

Nee, de schilderijen in onze webwinkel worden als het ware op bestelling geschilderd. Je krijgt het schilderij wat je ziet in onze webwinkel, maar de schilderijen zijn stuk voor stuk uniek en verdwijnen na enige tijd weer uit de webwinkel. Alle schilderijen worden 100% met de hand geschilderd en gesigneerd en zijn originele werken van de kunstenaar zelf en dus geen reproducties van andermans werk. De uitstraling van het werk dat je ontvangt komt overeen met het schilderij op de foto maar er kunnen wel kleine verschillen inzitten. Onze klanten laten ons vaak spontaan weten blij verrast te zijn dat het schilderij in het echt nog een stuk mooier uit ziet dan in onze webwinkel!

3. Raakt het schilderij niet beschadigd tijdens het vervoer?

De schilderijen worden zeer zorgvuldig verpakt, maar mocht er toch iets misgaan, dan lossen wij dat voor je op. Je loopt dus geen enkel risico. Controleer het pakket altijd bij ontvangst. Is er een zware beschadiging te zien, waardoor de inhoud zeker en vast schade heeft opgelopen, weiger het pakket dan en neem direct contact met ons op.

4. Is betalen op internet wel veilig?

Bij ons kun je veilig betalen met IDEAL, Credit Card, Bancontact MisterCash, Bankoverschrijving en AfterPay. Ons betalingsverkeer wordt afgehandeld door Buckaroo, de grootste betaalprovider van Nederland. De webwinkel heeft een beveiligde https-verbinding, te herkennen aan het groene slotje in de URL. Indien je het schilderij komt ophalen kun je Pinnen. En natuurlijk kan je in onze webwinkel ook betalen met de Kunstvoorjou Cadeaubon. Op dit moment accepteren we nog geen andere cadeaubonnen. Kunstvoorjou.nl is aangesloten bij Thuisbezorg Keurmerk, waardoor je de garantie hebt dat je veilig bij ons kunt winkelen.

5. Welke garanties biedt Kunstvoorjou?

Naast veilige betaalmogelijkheden en een beveiligde website (https) is Kunstvoorjou.nl ook lid van Thuisbezorg Keurmerk, zij monitoren de veiligheid en betrouwbaarheid van webwinkels. Maar daarnaast biedt Kunstvoorjou 100% Tevredenheidsgarantie. Ben je om wat voor reden dan ook niet tevreden met je aankoop dan proberen we in gezamenlijk overleg tot de best mogelijke oplossing te komen, of je maakt gebruik van je wettelijke 14 dagen herroepingsrecht en ontvang je volledige aankoopbedrag retour (zie ook 7). 

6. Kan ik een schilderij komen bezichtigen voordat ik het koop?

Op dit moment is het tot nader bericht niet mogelijk om schilderijen op te komen halen cq bezichtigen. Dat kan zeker. Kies bij het aanmaken van je bestelling de optie "ophalen" en 'pinnen'. Wij nemen binnen gemiddeld 10 werkdagen contact met je op om een afspraak voor bezichtiging te maken bij ons in Breda. Betaling bij ophalen is alleen mogelijk met PIN. De bezichtiging is geheel vrijblijvend, je bent dus niet verplicht tot aankoop. Wij hebben geen winkel, dus bezichtiging alleen op afspraak.

7. Kan ik het schilderij retourneren mocht het tegenvallen?

Ja, dat kan. Stuur binnen 14 dagen na ontvangst een email met het ordernummer naar info@kunstvoorjou.nl en stuur het schilderij in de originele verpakking naar het retour adres, zie hier de retour instructies. Of maak gebruik van het: Modelformulier voor Herroeping. Stuur ons altijd de tracking / pakket code, dan zorgen wij ervoor dat er iemand is om het pakket aan te nemen.

Nadat we het schilderij, compleet, onbeschadigd en in de originele verpakking, ontvangen hebben ontvang je een bevestiging per email en binnen een week je aankoopbedrag retour. Het wettelijk retourrecht van 14 dagen geldt niet voor maatwerk bestellingen. Wanneer je het schilderij bij ons op het ophaalpunt hebt bekeken en meegenomen vervalt het wettelijk retourrecht. Het wettelijk retourrecht is niet van toepassing voor bedrijven.

8. Blijft het schilderij altijd zo mooi?

De gebruikte acrylverf is kwalitatief zeer goed en bevat een Uv-filter zodat de kleuren niet zullen vervagen. Eventueel neergedaald stof op de bovenste rand van het schilderij kun je met een vochtig doekje verwijderen. Alhoewel de gebruikte verf UV-bestendig is, het schilderij beter niet in de volle zon hangen of spotjes te gebruiken van meer dan 30 watt. Lees meer over het onderhoud van je schilderij bij de tips in de blogs van onze webwinkel onder 'Inspiratie'.

9. Zijn de kleuren van de schilderijen in het echt ook zo?

We maken hoge kwaliteit foto's van de schilderijen zodat je een zo realistisch mogelijk beeld krijgt. Maar de beeldschermen van PC's, tablets en mobiele telefoons bij mensen thuis of op het werk zijn allemaal verschillend van kwaliteit en instelling. Afwijkende kleurnuances kunnen dus voorkomen.

10. Kan ik een foto van mijn kamer uploaden en het schilderij er in plaatsen?

Ja, dat kan zeker. Bij elk schilderij zie je een knop ‘Voorbeeld in mijn woonkamer’ via die knop kun je je foto uploaden en het betreffende schilderij wordt er direct in geplaatst. Zo weet je gelijk hoe het schilderij er in jouw interieur uitziet!

11. Ik weet wat voor soort schilderij ik wil, maar zoiets zit niet in jullie collectie?

Dat kan voorkomen. Neem dan contact met ons op en laat weten waar je naar op zoek bent. Stuur eventueel een foto van wat je zoekt via dit contactformulier. We gaan met onze kunstenaars voor je aan de slag en zullen onze uiterste best doen om aan je wens te voldoen.

12. Ik ben kunstenaar, kunnen jullie mijn werk ook verkopen?

Wij werken met eigen ateliers en onze eigen exclusieve kunstenaars. Maar mocht je denken dat je past binnen het concept van Kunstvoorjou.nl dan mag je natuurlijk altijd contact opnemen. Je krijgt altijd antwoord.

13. Zijn alle schilderijen direct op te hangen?

Ja, alle schilderijen hebben meegeschilderde zijkanten, ze hoeven dus niet ingelijst te worden. Standaard worden een of meerdere losse ophangbeugels meegeleverd die eenvoudig op het houten frame te bevestigen zijn. Maar er zijn verschillende manieren denkbaar om een schilderij op te hangen, in onze blog-reeks Tips kun je hierover meer informatie vinden.

14. Hoelang zijn jullie cadeaubonnen geldig?

Onze cadeaubonnen zijn 3 jaar geldig vanaf de dag van bestelling. De datum en geldigheidsduur staan op de cadeaubon dus de ontvanger weet precies wanneer de bon uiterlijk ingeleverd moet worden. Is je cadeaubon over datum? Neem dan contact op met ons, we gaan kijken of we een oplossing voor je kunnen vinden.

15. Wat als er geld overblijft op mijn cadeaubon?

Als je een schilderij wilt bestellen dat goedkoper is dan het bedrag op de Kunstvoorjou Cadeaubon, dan blijft het resterende berdrag staan op de cadeaubon, je kunt dan later nog een ander schilderij bestellen en dezelfde cadeaubon-code gebruiken. We geven geen geld terug op een cadeaubon, maar neem bij bijzondere omstandigheden contact met ons, indien mogelijk bieden we een oplossing. Als je meerdere cadeaubonnen hebt dan kun je er ook meerdere inleveren bij dezelfde bestelling.

16. Bezorgen jullie op de waddeneilanden?

Wij verzenden meestal met DPD, PostNL of UPC, zij bezorgen ook op de waddeneilanden. Omstandigheden kunnen uiteraard tot vertraging leiden. Retourzendingen kunnen veelal alleen op het vasteland worden ingeleverd.

17. Hebben jullie kortingscodes?

Wij hebben er samen met onze kunstenaars voor gekozen om de prijzen voor de schilderijen het hele jaar door zo laag mogelijk te houden. Om die reden zie je bij ons geen rare acties met ineens 25 of 50 procent korting. Het hele jaar door bieden wij een eerlijke prijs voor zowel onze kunstenaars als onze klanten. Wel geven we een kleine korting indien je 3 of meer schilderijen tegelijkertijd besteld. Deze korting is direct zichtbaar in je winkelwagen, daar heb je geen kortingscode voor nodig. Lees hier meer over deze korting.

18. Ik heb geen bestel-bevestiging ontvangen?

Zodra wij een bestelling ontvangen, wordt direct een bestel-bevestiging per email verstuurd, zodra de betaling ontvangen is volgt ook direct een email met de factuur. Ook tussentijdse berichten en bericht van de verzending worden naar het opgegeven email adres gestuurd. Controleer altijd goed of u het juiste email adres heeft opgegeven. Ontvangt u niets dan zitten onze emails waarschijnlijk in uw spamfilter, kijk dit svp goed na, vooral Hotmail is berucht. Kunt u niets vinden, neem dan altijd contact met ons op.

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt: info@kunstvoorjou.nl