• 100% met de hand geschilderd
 • Gratis thuisbezorgd
 • 14 dagen retourrecht
 • Vragen? 076 - 56 16 538
 • Maatwerk mogelijk!

Pop Art schilderijen

9 resultaten

|
Aflopende Volgorde
 1. Camouflage
 2. Modern Landscape
 3. Love Emotion
 4. Urban Story
 5. Behind Blue Eyes
 6. Street Art
 7. Street Life
 8. Making Jazz Alive
 9. Life Style

9 resultaten

|
Aflopende Volgorde

Schilderijen in Pop Art stijl

Pop Art is een stroming in de schilderkunst die halverwege de jaren vijftig ontstond in Engeland en de Verenigde Staten en die haar hoogtepunt bereikte in de jaren zestig. In de tijdsgeest van vrijheid, gelijkheid, vrouwenemancipatie en seksuele revolutie, zetten kunstenaars zich af tegen het serieuze karakter van de toenmalige kunstwereld.

Alledaagse voorwerpen, striptekeningen en portretten van beroemde figuren waren grote inspiratiebronnen. Grote namen uit de Pop Art wereld zijn Andy Warhol en Roy Lichtenstein. In Nederland was bijvoorbeeld Herman Brood een bekende kunstenaar die zich geïnspireerd voelde door Pop Art.

Inmiddels zie je ook een vermenging ontstaan van Pop Art schilderijen en bijvoorbeeld kubistische schilderijen, in deze categorie vindt je schilderijen die als Pop Art te bestempelen zijn maar ook schilderijen die duidelijk beïnvloed zijn door de Pop Art stroming. Op elke schilderij pagina staat rechts de knop 'Voorbeeld in je interieur' je kunt daar in 3 eenvoudige stappen het schilderij van je keuze in een foto van je interieur plaatsen. zo zie je snel of het past. Zoek je een speciale afbeelding of portret? Stuur een e-mail en we laten je direct weten wat de mogelijkheden zijn.

Wil je eerst inspiratie opdoen voordat je een schilderij kiest, lees dan eerst de blogs van onze vaste interieur bloggers. Ook vindt je hier tips over het bepalen van de maat van je schilderij en hoe je een schilderij kunt ophangen.