• 100% met de hand geschilderd
 • Gratis thuisbezorgd
 • 14 dagen retourrecht
 • Vragen? 076 - 56 16 538
 • Maatwerk mogelijk!

Figuratieve schilderijen

83 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina
 1. Life Style
 2. Summer Dream
 3. Dancing People
 4. Close Bond
 5. Liberty Island
 6. Sunflowers
 7. Margo and Marcel
 8. Bloemenfiets
 9. Cadillac Fleetwood

83 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina

Schilderijen met herkenbare voorstellingen

De term figuratief wordt gebruikt om kunst te beschrijven die op een herkenbare manier de mens, zijn omgeving of de natuur weergeeft. Er zijn verschillende stromingen binnen figuratief, zoals bijvoorbeeld realisme, surrealisme, magisch-realisme, kubisme en fotorealisme. Portretten van mensen, artiesten en filmsterren. Schilderijen van vrouwen, families en spelende kinderen in het park. Schilderijen van bloemenvelden, bomen, boslandschappen. Schilderijen van Afrikaanse landschappen en schilderijen van zeegezichten en stranden. Schilderijen van dieren, stillevens en prachtige skylines van beroemde steden en ga zo maar door.

Er zijn ook schilderijen abstract figuratief, daar wordt mee bedoeld dat de werkelijkheid sterk geabstraheerd is, met andere woorden, het herkenbare beeld is nauwelijks nog als zodanig te herkennen. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld de menselijke figuren van kunstenares Aleksandra of de landschappen van Buttner.

Zoek je iets specifieks kijk dan bijvoorbeeld onder de categorieën Landschappen of Skyline & Steden. De vaak vrolijke en kleurrijke figuratieve schilderijen zijn zeer geschikt voor elk moderne interieur. Ook al is de voorstelling herkenbaar, toch kun je veel kijkgenot beleven aan een figuratief schilderij, je kunt er in zien wat je wilt. Op elke schilderij pagina staat rechts de knop 'Voorbeeld in je interieur' je kunt daar in 3 eenvoudige stappen het figuratieve schilderij van je keuze in een foto van je interieur plaatsen. zo zie je snel of het schilderij past in je interieur.

Wil je eerst inspiratie opdoen voordat je een figuratief schilderij kiest, lees dan eerst de blogs van onze vaste interieur bloggers. Ook vindt je hier tips over het bepalen van de maat van je schilderij en hoe je een schilderij kunt ophangen.