Op basis van 431 beoordelingen

Figuratieve schilderijen

Schilderijen met herkenbare voorstellingen

De term figuratief wordt gebruikt om kunst te beschrijven die op een herkenbare manier de mens, zijn omgeving of de natuur weergeeft. Er zijn verschillende stromingen, zoals realisme, magisch-realisme en fotorealisme. Portretten van mensen, artiesten en filmsterren, schilderijen van vrouwen in een Afrikaans landschap, spelende kinderen in het park. Schilderijen van bloemen en bomen, schilderijen van vrolijke dieren en prachtige skylines van wereldberoemde steden.

Zoek je iets specifieks kijk dan bijvoorbeeld onder de categorieën Landschappen of Skyline & Steden. De vaak vrolijke en kleurrijke figuratieve schilderijen zijn zeer geschikt voor elk moderne interieur. Ook al is de voorstelling herkenbaar, toch kun je veel kijkgenot beleven aan een figuratief schilderij, je kunt er in zien wat je wilt. Op elke schilderij pagina staat rechts de knop 'Voorbeeld in je interieur' je kunt daar in 3 eenvoudige stappen het schilderij van je keuze in een foto van je interieur plaatsen. zo zie je snel of het past.

Wil je eerst inspiratie opdoen voordat je een schilderij kiest, lees dan eerst de blogs van onze vaste interieur bloggers. Ook vindt je hier tips over het bepalen van de maat van je schilderij en hoe je een schilderij kunt ophangen.

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren