Op basis van 325 beoordelingen

Dieren schilderijen

Populaire schilderijen van dieren

Schilderijen van dieren zijn erg populair. Schilderijen van huisdieren zoals hond, kat, goudvis of papegaai. Schilderijen van boerderijdieren zoals koe, paard, kip of haan. Maar ook schilderijen van dieren in het wild zoals hert, olifant, zebra, leeuw, tijger, giraffe, vlinders en vogels. Je vindt bij ons realistische, half-abstracte en abstracte dierenschilderijen!

Schilderijen met honden

Honden zijn door alle tijden heen een geliefd onderwerp op schilderijen. De hond heeft op een schilderij door de eeuwen heen vaak een symbolische betekenis en staat voor trouw of waakzaamheid. Je ziet ze terug in jachttaferelen, als kameraad in een groepsportret, in huiselijke omgevingen als familielid, of als troeteldier. Elke hond heeft zijn eigen karakter en dat zie je graag terug in een schilderij, lief, stoer aanhankelijk of vervaarlijk. Vooral de ogen van de hond spelen daarbij een belangrijke rol. Er zijn schilderijen waarbij een hond volledig wordt afgebeeld maar ook schilderijen met een close-up van de hond.

In veel culturen vertegenwoordigen honden een essentiele rol in de kunst. Alles wat een hond doet in een kunstwerk kan een speciale betekenis hebben. Ook kunnen honden belangrijke boodschapers van de goden of voorvaderen zijn. In veel kunst en cultuur staan honden tussen de mensen en worden ze gelijkgesteld aan mensen. Soms lijkt het daarbij zelfs veiliger om een relatie aan te gaan met een hond dan met een mens.

Vrolijke honden schilderijen

Ook vrolijke schilderijen van honden in komische situaties is een terugkerend thema. Honden die zich gedragen als mens of geplaatst zijn in een situatie die kenmerkend is voor mensen. Vooral schilderijen met groepsafbeeldingen van honden in een menselijke situaties doen het altijd goed. Deze schilderijen toveren altijd een glimlach op je gezicht en maken je vrolijk. Deze schilderijen zijn ook leuk voor op een kinderkamer, een kinderdagverblijf of een kinderafdeling.

Vlinder schilderijen

Mensen houden van vlinders, vanwege hun mooie kleuren en de manier waarop ze door de lucht lijken te dartelen. De meeste vlinders hebben kleurige vleugels, maar de vleugels kunnen ook bijzondere vormen hebben en de prachtigste tekeningen. Vlinders zijn populair bij natuurliefhebbers en veel mensen doen moeite om vlinders naar hun tuin te lokken om ze te kunnen bewonderen. We hebben iets met vlinders, ze zijn verbonden met mooi weer, bloemen, bloeiende planten en nieuw leven. Vandaar dat we vlinders ook graag terugzien in ons huis in de vorm van schilderijen.

Vlinders in de kunst

Vlinders zie je regelmatig terug in alle stijlen in de schilderkunst. Hele nauwkeurige levensechte vlinders, nauwlijks van een foto te onderscheiden. Vlinders spelen vooral een grote rol in de symboliek, door de metamorfose; hun ovegang van een kruipende rups naar een gevleugeld insect. De levenscyclus van de vlinder, rups, pop en vlinder, staat symbool voor een nieuw begin, de wedergeboorte of de wederopstanding. Vlinders zijn in veel beschavingen een symbool van geluk, vrijheid en de liefde. Al heel vroeg duiken vlinders op in afbeeldingen, symbolen en verhalen. Egyptenaren zien de vlinder als symbool van geluk. De Azteken beschouwden vlinders als zielen van overleden strijders. In China en Japan zijn vlinders een gelukssymbool. In China zijn vlinders gemaakt van jade zelfs een liefdessymbool. Volgens de Grieken wordt telkens als een vlinder uit zijn cocon kruipt, er een mens geboren.