Op basis van 328 beoordelingen

Boeddha & Oosterse schilderijen

Rust en spiritualiteit met Boeddha schilderij

Spiritualiteit, harmonie en rust vind je terug in Oosterse schilderijen. In ons stressvolle bestaan hebben we vaker behoefte aan rust en ontspanning. Dat zie je terug in de hedendaagse interieur stijlen. Boeddha is hier een van de meest geliefde onderwerpen. Zoek je een schilderij voor meditatie, Feng Shui of gewoon om rust in te zoeken kijk dan hier verder.

Wat is Oosterse kunst?

Oosterse kunst of ook wel Aziatische kunst genoemd heeft vaak een spirituele achtergrond. De vele voorstellingen van Boeddha en ander spirituele figuren genieten grote bekendheid. Maar de spiritualiteit gaat verder dan het aanhangen van een bepaald geloof. Het vertegenwoordigd een levenshouding waarbij rust en balans de belangrijkste pijlers vormen. Het rustgevende karakter van Oosterse kunst is al door velen ontdekt en toegepast in woningen, yoga-centra en kantoren. De Oosterse bloemsierkunst is wereldvermaard, in de kunst zien we dat terug in prachtige bloesemtakken en natuurlijk de bekende Bonsai bomen. Ook de sierlijke Geisha's in prachtige gewaden zijn een belangrijk onderdeel van de Oosterse kunst.

Wie was Boeddha?

Volgens de overlevering leefde Gautama Boeddha of Siddhartha Gautama Boeddha circa 4 eeuwen voor Christus. Over de exacte geboortedatum zijn de geleerden het oneens, maar wel dat de goede man 80 jaar is geworden. Boeddha was een spiritueel leider in Nepal. Volgens de religieuze overlevering bereikte Gautama Boeddha complete en volledige verlichting, het boeddhaschap. Meestal wordt hij kortweg "Boeddha" genoemd; 'hij die ontwaakt, verlicht is'.

Het levensverhaal van Boeddha is geen precieze weergave van de historische gebeurtenissen maar is een voorbeeld binnen het Boeddhisme voor het bereiken van verlichting. Over de schrijfwijze van Boeddha bestaat veel verwarring, echter Boeda, Boedha en Buda zijn niet juist. In het Engels is Buddha de juiste schrijfwijze.

Rust in je woning met Oosterse schilderijen

Oosterse kunst staat voor rust en balans. Rust, reinheid en balans. Dat de balans bij velen in onze westerse wereld weg is, is niets nieuws. Vandaar dat de Oosterse kunst zo populair is. Niet alleen in de woning maar ook op werkplekken of plaatsen waar men zich ontspant, zoals een saunacomplex of spa, is de beeltenis van Boeddha een graag geziene gast. Het moment van ontspanning is belangrijk en dat zoeken we ook op de plaats waar we letterlijk en figuurlijk thuiskomen, de eigen woning.

Oosterse kunst kopen

Er is veel verschillende Oosterse kunst met interpretaties van Boeddha, vrome monniken, mooie Aziatische vrouwen en prachtige bloesemtakken. In aardetinten of juist in heel kleurrijke afbeeldingen. Van jonge tot oude Boeddha's, In verschillende maten en vormen. We hebben een selectie aan Aziatische kunst die een welkome aanvulling biedt voor een rustgevend plekje in je woning. Mocht je iets anders zoeken, laat het ons weten. Mogelijk kan een van onze kunstenaars een schilderij voor je maken dat precies is wat je zoekt.

Van hoog naar laag sorteren

Van hoog naar laag sorteren