• 100% met de hand geschilderd
 • Gratis thuisbezorgd
 • 14 dagen retourrecht
 • Vragen? 076 - 56 16 538
 • Maatwerk mogelijk!

Abstracte schilderijen

114 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina
 1. Seagulls
 2. Some Happy Flowers
 3. Water Flowers
 4. Turquoise Skies
 5. True Colors
 6. Let the Sun Shine!
 7. Crazy Colours
 8. WoW
 9. Turquoise Flight
 10. Deep Purple
 11. Winter Mood
 12. Tranquility

114 resultaten

|
Aflopende Volgorde
Pagina

Uitdagend abstract schilderij

In de grote collectie abstracte schilderijen in onze galerie zijn allerlei stijlen uit de moderne kunst terug te vinden. Veel van de kunstenaars bij Kunstvoorjou.nl schilderen abstract. Zoals de abstracte schilderijen in felle kleuren van Ines of de meer ingetogen, in zachte aardetinten, abstracte schilderijen van Aleksandra of de spannende half-abstracte schilderijen van Buttner. Hij maakt ook veel abstracte landschappen. Of de kleurrijke abstracte schilderijen met structuur van Sacha. Er zijn ook abstracte meerluik schilderijen, geometrisch abstracte schilderijen en kubistisch abstracte schilderijen. Bekijk ze allemaal en laat de schilderijen op je inwerken, je zult merken dat je uiteindelijk verliefd zult worden op een specifiek abstract schilderij dat je niet meer los laat.

 Wat is abstracte kunst?

Abstracte kunst probeert met behulp van kleuren, lijnen en vormen de kijker uit te dagen om zelf iets te zien in het schilderij. Uiteindelijk gaat het er niet om wat het voorstelt maar welk gevoel het abstracte schilderij bij je oproept. De kunstenaar probeert je fantasie te prikkelen en emoties op te roepen. Het abstracte schilderij daagt uit tot kijken en het is mogelijk dat je er iedere keer weer iets anders in ziet. Laat je meevoeren in je fantasiewereld! Zoek je een speciaal abstract schilderij, qua kleur, formaat of oriëntatie, gebruik dan de filtermogelijkheden aan de linkerkant van je scherm of het zoek-veld hier rechtsboven.

De moderne abstracte kunst ontstond in het begin van de 20e eeuw. Het heeft de schilderkunst radicaal veranderd. Kunstenaars zoals Paul Gaugain, Karel Appel en Piet Mondriaan gingen experimenteren met kleuren, vormen en materialen in een poging om hun emoties, ideeen en gedachten op een andere wijze over te brengen.

Abstract schilderij kiezen

Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over abstracte schilderijen? Wil je eerst inspiratie opdoen voordat je een abstract schilderij kiest, lees dan eerst de blogs van onze vaste kunst blogger Walter van Steen hij heeft een drieluik geschreven over abstracte kunst met als titel 'Abstracte BEELDtaal'. Lees ook onze tips over het bepalen van de maat van je schilderij en hoe je een schilderij het best kunt ophangen.

Op elke schilderij pagina staat rechts de knop 'Voorbeeld in je interieur' je kunt daar in 3 eenvoudige stappen het schilderij van je keuze in een foto van je interieur plaatsen. Zo zie je snel of het past in je interieur.

Zoek je een bepaald abstract schilderij, met een bepaald (half-)abstract motief, een bepaald formaat of een bepaalde kleurstelling maar kan je het niet precies vinden? Laat het dan als maatwerk opdracht maken door een van onze kunstenaars. Wij adviseren je graag hoe dit aan te pakken. Lees meer hierover bij Schilderijen op Maat Maken