• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Schilderij kopen? De 5 beste Tips om je keuze te bepalen!

 

De 5 beste tips om een schilderij te kopen! Onze woning is toch wel de belangrijkste plek in ons leven. Zeker in deze tijden breng je heel veel tijd door in jou huis. Het is de plek waar je nu moet werken, ontspannen, en zo mogelijk visite ontvangen. Maar het is ook de plek waar jouw identiteit en persoonlijke smaak het meest duidelijk wordt. Kortom het is je thuis. Kale muren in je huis zijn natuurlijk een gemiste kans, hier kun je expressief zijn, van je interieur een geheel maken. Een goed gekozen kunstwerk aan je muur valt altijd op en zorgt vaak voor gespreksstof of wegmijmeren.

Maar hoe vindt je nu zo'n perfect schilderij? Ben je al een tijdje op zoek naar een passend schilderij voor in je woonkamer, slaapkamer of ergens anders in het interieur? Wil je een schilderij kopen maar vindt je het lastig om een keuze te maken? Lees dan snel verder, we geven je de 5 belangrijkste tips om je keuze te bepalen en een aantal handige tools om je hierbij te helpen.

 interieurfoto schilderij 'In Good Company 4' van Aleksandra

 

Tip 1 Ontdek je eigen woonstijl

Het is natuurlijk belangrijk dat je een schilderij koopt dat past in je interieur. Wat is je interieurstijl? Is je woonkamer strak modern, of meer landelijk of woon je in een urban industrieel appartement? Het is natuurlijk belangrijk dat het schilderij 'past' maar ook dat het de juiste 'uitstraling' heeft die je zoekt. Natuurlijk mag je afwijken van wat een ander wellicht zou kiezen, het is jouw woning en doe vooral wat je gevoel je ingeeft, waar jij je het best bij voelt. Lees hierover meer bij Tip 4. Wil je toch een idee hebben welk schilderij bijvoorbeeld het best in een landelijk interieur past of in een modern interieur? Doe dan onze handige Schilderijen-test en ontdek je eigen woonstijl met bijbehorende selectie schilderijen.

Doe hier de test: Welk schilderij past bij mij?

 

interieurfoto fotokunst 'Laatste Halte' van Dirk Wiersma

 

Tip 2 Bepaal het juiste formaat

Heb je al bedacht waar je het schilderij wilt gaan hangen? Boven de bank of het bed, bij de eettafel of in de hal? Voordat je een schilderij gaat kopen is het belangrijk om te bepalen welk formaat het schilderij moet hebben om het zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Te groot is natuurlijk niet goed, maar te klein ook niet. Hoe bepaal je de juiste maat van je schilderij? Ook hier geldt, je hoeft je niet aan de regels te houden, wil je het eens helemaal anders doen? Waarom niet, wees creatief en bedenk wat in jouw interieur zou passen, waar jij blij van wordt. Wil je meer lezen over de gebruikelijke wijze waarop je de maat van een schilderij bepaalt, ga dan naar de blog 'Welke maat schilderij' en lees hier alles over.

Lees hier de blog Welke maat schilderij

 

interieurfoto vierluik schilderij 'Holi' van Ines

 

Tip 3 Welke kleurstelling past het best 

Voordat je een schilderij gaat kopen is het belangrijk om na te denken over de kleur. Schilderijen zijn er in allerlei kleurstellingen. Van aardetinten tot veelkleurige schilderijen en alles wat daar tussen zit. Veel mensen hebben gekozen voor een of meer accentkleuren in hun interieur. Bijvoorbeeld in de woonaccesoires, de kussentjes op de bank of de gordijnen. Deze accentkleur kun je bijvoorbeeld ook zoeken in een schilderij dat je aan de muur wilt hangen. Je kunt natuurlijk ook een voorkeur hebben voor een sterk contrasterende kleur, om juist een statement te maken. De muren in onze interieurs zijn vaak wit, heb je dan een strak modern interieur, dan kan het wel eens saai worden. Een felgekleurd schilderij kan de woonkamer dan ineens een heel andere uitstraling geven. Maar als je een zwart-wit interieur nu juist heel mooi vindt dan kan je natuurlijk ook kiezen voor een zwart-wit schilderij. Kleuren roepen vaak emoties op; rood staat vaak symbool voor warmte, liefde en passie. De kleur geel maakt vaak vrolijk en de kleur groen benadrukt frisheid en een natuurlijk gevoel. Ook dit kan een uitgangspunt zijn bij de keuze van een bepaalde kleurstelling.

Wil je graag zien hoe een schilderij in je interieur staat? Maak dan gebruik van de superhandige tool 'Voorbeeld in mijn interieur', je vindt de knop naast elk schilderij aan de rechterkant onder de winkelwagenknop. In 3 simpele stappen plaats je het schilderij van je keuze, in de juiste verhoudingen, in een foto van je interieur. Probeer het eens uit, het geeft je een goed idee van hoe het schilderij eruit gaat zien in je interieur. Wil je weten hoe het werkt? Bekijk dan dit handige instructiefilmpje.

Instructiefilmpje Voorbeeld in mijn Interieur 

 

interieurfoto schilderij 'Red Balloon' van Ines

 

Tip 4 Onderzoek wat je met het schilderij wilt bereiken

Je wilt een schilderij kopen met een bepaalde uitstraling. Hou je van landschappen of stadsgezichten? Spreekt een mooi portret je aan of ben je meer gevoelig voor abstract schilderijen. Ben je reislustig en wil je steden of landen die je bezocht hebt of sferen die je ervaren hebt, terugzien in een schilderij? Wil je een statement maken met het schilderij? Is het schilderij een uiting van je karakter? Of wil je gewoon een mooi kleurrijk schilderij dat je aanspreekt en dat je interieur opvrolijkt? De keuze voor een bepaald schilderij kan met veel verschillende zaken te maken hebben. Wat zijn jouw overwegingen? Heb je nog geen concreet idee maar behoefte aan meer informatie? Scroll dan eens door alle blogs in onze webwinkel, geschreven door interieuradviseurs en kunstliefhebbers. Dat gaat je zeker helpen!

Lees hier de Inspiratie Blogs 

 

interieurfoto met schilderij 'World Traveller' van Buttner 

 Tip 5 Wat spreekt je aan

Uiteindelijk, als je al deze tips heb gelezen en tools hebt gebruikt, gaat het er natuurlijk om wat je echt aanspreekt. Je gaat toch geen schilderij kopen waar je eigenlijk niet zoveel aan vindt maar dat wel perfect in je interieur past? Nee, je moet kiezen voor een kunstwerk dat je aanspreekt en waar je elke dag even naar wilt kijken, waar je blij van wordt of wat je inspireert. Natuurlijk moet je ook rekening houden met eventuele huisgenoten. Lees meer over verschillende stijlen, zoals abstract, figuratief en pop-art, als je er meer over weet dan gaat het wellicht ook meer leven. Kijk eens naar een schilderij zoals onze kunstblogger Walter van Steen dit doet en lees zijn blogs 'Kunst komt binnen'. Bekijk alle schilderijen in onze webwinkel en plaats alles wat je mooi vindt in je 'Verlanglijst', je kunt die lijst delen met je familie of eventueel met je collega's. Zo kun je meer mensen betrekken bij je keuze.

Je kunt ook inspiratie opdoen bij keuzes die klanten van Kunstvoorjou.nl hebben gemaakt voor hun interieur. Bij Binnenkijkers hebben ze foto's achtergelaten van een bij Kunstvoorjou.nl gekocht schilderij in hun interieur. Wie weet op welk idee je zo komt!

Bekijk hier alle Binnenkijkers  

 interieurfoto schilderij 'Tropical Mist' van Buttner

 

Extra Tip!

Heb je je suf gezocht naar het perfecte schilderij maar is het steeds net niet dat wat je zoekt? Denk er dan eens over na om een schilderij op maat te laten maken. Bij Kunstvoorjou.nl kun je door de betreffende kunstenaar een schilderij in onze galerie aan laten passen aan je persoonlijke wensen. Je wilt een schilderij kopen met een iets ander formaat of een andere kleurstelling, of misschien wel een iets andere voorstelling? Het is allemaal mogelijk. Stuur ons een e-mail met je wensen.

Ook kun je een schilderij volledig op maat laten maken. Heb je iets gezien bij kennissen, aan de muur in een hotel of in een film, dat ongeveer is wat je zoekt? Stuur ons foto's en geef aan wat je wensen zijn, in overleg met onze kunstenaars gaan we dan bekijken wat we voor je kunnen doen.

Lees meer over maatwerk opdrachten