• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Pop Art kunst

Wat is Pop Art?

Pop Art is afgeleid van het Engelse 'Popular Art', ook wel vertaald als ‘volkskunst’. Het is een stroming in de moderne kunst, aan het einde van de jaren ’50 van de twintigste eeuw. Verschillende figuratieve Pop Art stijlen ontstaan tegelijkertijd in Amerika en Engeland.

Bekijk hier alle Pop Art kunst 

schilderij 'Street Art' van Buttner

Pop-Art toont dingen uit het dagelijks leven waar je meestal niet bewust naar kijkt. Bij Pop Art wordt elke emotionele relatie van de kunstenaar met het kunstwerk voorkomen. Het werk blijft met opzet inhoudsloos. Veel Pop Art wanddecoraties  zijn op de eerste plaats decoratief en hebben nauwelijks een diepere boodschap.

De Pop Art-kunstenaar wil niet de indruk wekken dat het kunstwerk handwerk is. Daarom is vaak gebruik gemaakt van onpersoonlijke, mechanische druktechnieken uit de reclame, zoals de zeefdruk, of wordt met rasters en fotografische procedés gewerkt. De keuze voor alledaagse onderwerpen werd vaak benadrukt door een scherpomlijnde, fotografische weergave met aandacht voor details. Fotomontage, collage en assemblage is veelvuldig toegepast.

Bekijk alle Pop Art schilderijen

Hoe is Pop Art ontstaan?

Pop Art is een kunststroming die voortkwam uit de tijdgeest, namelijk die van de vrijheid. Pop Art reageert op de oppervlakkigheid, die in de ogen van de kunstenaars bezit had genomen van de consumptiemaatschappij. Zij zetten zich af tegen de heersende ideeën over kunst. Er werd zichtbaar gemaakt hoe het individuele smaakgevoel wordt beïnvloed door beelden uit de reclame- en televisiewereld, strips, kranten, tijdschriften, pin-ups, film en popmuziek. Sommigen maakten kolossale werkstukken, of vervaardigden eindeloze reeksen identieke portretten.

schilderij 'Behind Blue Eyes' van Buttner 

Pop Art is het in beeld brengen en de verheerlijking van de consumptie maatschappij met behulp van alledaagse afbeeldingen en triviale voorwerpen. Alledaagse gebruiksvoorwerpen uit de consumptiemaatschappij, massaal vervaardigde serieproducten, alle mogelijke reproduceerbare objecten worden als motieven aanvaard in de kunst. Afbeeldingen van algemeen bekende beroemdheden als David Bowie en Marilyn Monroe, maar ook soepblikken, spaghettiverpakkingen, colaflessen en andere supermarktproducten konden in de kunstwerken als onderwerp uitgebeeld worden. Denk daarbij aan het werk van Andy Warhol. De Pop Art-beweging stond dichter bij het leven en was het veel platter dan de werken die daarvoor werden gemaakt. Bij meerdere Pop Art kunstenaars speelde de ironie een grote rol in hun werk.

schilderij 'Urban Story' van Buttner

Kenmerken van Pop Art

Belangrijke kenmerken van Pop Art zijn: figuratief, ironie en humor, fel en contrastrijk, decoratieve en egale vlakken, vervreemding door vergroting of herhaling, of door gebruik van ongebruikelijke materialen. Het heeft veelal een collageachtig uiterlijk, zowel in twee- als driedimensionale beelden. Er wordt speels gebruik gemaakt van de symbolen van de Westerse consumptiecultuur. Beeldende middelen worden gebruikt zoals bij reclame, film, televisie, affiches en strips. Daarnaast worden commerciële materialen en voorwerpen, wegwerpartikelen en producten uit het leven van alledag gebruikt.

schilderij 'Modern Landscape' van Buttner

Pop Art kunst kopen bij Kunstvoorjou.nl

De Pop Art schilderijen in onze galerie zijn allemaal geschilderd door zeer getalenteerde Europese kunstenaars. Wij verkopen alleen originele schilderijen van de kunstenaar zelf. Zoek je Pop Art schilderijen in een bepaalde kleur gebruik dan de filters aan de rechterkant van de homepage. Wil jeen schilderij kopen maar twijfel je nog? Doe dan de de schilderijen-test om uit te zoeken wat je smaak is. 

Wil je een schilderij kopen maar vind je het moeilijk om een Pop Art schilderij te kiezen dat in je interieur past? Gebruik dan de mogelijkheid om het schilderij van je keuze in een foto van je eigen interieur te plaatsen in 3 makkelijke stappen. Klik op ‘Voorbeeld in je interieur’ bij het schilderij van je keuze.

Je vindt bij Kunstvoorjou.nl een ruime collectie bijzondere Pop Art schilderijen. Kijk er gerust eens doorheen. Je schilderij wordt gratis bij je thuisbezorgd. Uiteraard heb je als consument 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je schilderij.

Bekijk hier alle Pop Art schilderijen