• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Onze materialen

De mooiste schilderijen, fotokunst en andere wandecoraties, gemaakt van de beste materialen

Een echt schilderij, fotokunst of andere wanddecoratie aan de muur maakt elke woonkamer, slaapkamer of werkruimte compleet. Wil je over een paar jaar nog kunnen genieten van je kunstwerk dan is het wel belangrijk dat er gebruik is gemaakt van hoogwaardige materialen.

Hoge kwaliteit acrylverf

De acrylverf die onze kunstenaars gebruiken voor hun schilderijen is van zeer hoge kwaliteit. Bovendien bevat deze verf een Uv-filter waardoor de kleuren van je schilderij tot in lengte van dagen mooi blijven.

Mixed media schilderijen

Mixed media is een kunstvorm die verschillende schilderkunstige materialen en technieken in een bepaalde vorm bij elkaar brengt. Een dergelijk schilderij kan behalve verschillende soorten verf of schildertechnieken ook uit verschillende materialen bestaan. Ook hierbij wordt goed gelet op hoge kwaliteit.

Hoogwaardig canvas

Schilderijen op canvas zijn uiteraard indrukwekkender dan een poster of print op hout of kunststof. Er zijn echter grote verschillen in kwaliteit canvas. De kunstenaars van Kunstvoorjou.nl gebruiken duurzaam canvas dat ook na vele jaren strakgespannen blijft en tegen een stootje kan. Hetzelfde gaat ook op voor aluminium-dibond.

Stevig houten frame

Alle schilderijen van Kunstvoorjou.nl worden opgespannen op een stevig houten frame van bijvoorbeeld 2 of 4 centimeter breed. De kwaliteit van het frame is belangrijk, om kromtrekken te voorkomen. De kunstenaars van Kunstvoorjou.nl werken met een goede kwaliteit frames. Echter hout is een natuurproduct en gevoelig voor vocht, houdt hier dus rekening mee wanneer je het schilderij ophangt.

Aluminium Dibond fotokunst

Ook bij de fotokunst is gekozen voor een hoge kwaliteit materiaal. Dibond platen worden in verschillende diktes gemaakt, onze fotografen kiezen voor een stevige plaat zodat de plaat niet doorbuigt. Door een aluminium frame aan de achterkant is de fotokunst makkelijk op te hangen en wordt de plaat nog steviger. Ook wordt de foto niet op de achterkant van de plaat geprint, zoals bij veel goedkope varianten, de foto wordt op een hoog-kwalitatief fotopapier geprint en afgewerkt met een UV-werende laag. Deze foto wordt verlijmd op de dibond plaat. Hiermee zitten we bijna op museumkwaliteit, en ja daar betaal je iets meer voor.

Hout kunst wanddecoraties

De houten wanddecoraties zijn gemaakt van duurzaam Pools grenen. Ze worden op bestelling geproduceerd door de kunstenaar waardoor verspilling wordt voorkomen. De 3D wandecoraties zijn verlijmd met houtlijm, aan de achterkant is een kleine of grotere ophangbeugel bevestigd. Sommige kunstwerken zijn onbewerkt en sommige zijn gebeitst.

Ophangsysteem

Bij alle schilderijen en houten wandecoratie zit een gratis ophangbeugel met 2 schroefjes waarmee je de tandjesbeugel op het frame kunt bevestigen. Dit ophangsysteem zit vaak in een apart plastic zakje, met Kunstvoorjou.nl logo, achter op het schilderij of los in de verpakking. Bij fotokunst schilderijen is aan de achterkant een aluminium frame bevestigd waaraan je de foto kunt ophangen.

Tip: lees de onderhoudstips om je schilderij in topconditie te houden!