• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunstenaar: Dirk

Citaat:

"Als fotograaf ben ik realist, ik moet het hebben van de werkelijkheid zoals ik die aantref of opzoek. "

Omschrijving:

Mijn naam is Dirk Wiersma ik ben van huis uit geoloog en heb geruime tijd gewerkt in dat vakgebied, zowel in Nederland als het buitenland. Daarnaast ben ik altijd actief geweest als fotograaf en na het behalen van het vakdiploma fotografie aan de Nederlandse Fotovakschool is dat mijn tweede beroep geworden. Mijn werk weerspiegelt deels mijn oude roeping; geologie en natuurwetenschappen in ruimere zin, maar ook andere onderwerpen en stijlen zijn onderdeel van mijn werk. Mijn foto’s worden regelmatig tentoongesteld in galeries en musea en verschijnen daarnaast geregeld in binnen- en buitenlandse publicaties.

Mijn internationaal succesvolle fotoboek Exposures of Mineral and Rock werd eerst in 2002 uitgegeven als tweetalige editie (Nederlandse titel: Mineraal en Steen Ontsloten), waarna in 2004 ook Engelse en Duitstalige uitgaven bij Springer Verlag volgden. De opnamen in dit boek beelden de geologie uit van grootschalige landschappen tot en met de kleinste details, waarbij wetenschap en kunst op een boeiende manier ineenvloeien.

In mijn tweede boek, Afterglow (2013), komt mijn fascinatie tot uitdrukking voor de vergankelijkheid der dingen; de schoonheid die besloten ligt in al wat oud en versleten is. Plannen voor een volgend boek, waarin “Straatfotografie” centraal staat, zijn in een gevorderd stadium.

Mocht je vragen of wensen hebben, stuur dan een email naar Kunstvoorjou.nl en je krijgt snel een reactie. Ik hoop dat mijn foto's je verwonderen en plezier brengen! Als fotograaf ben ik realist, ik moet het hebben van de werkelijkheid zoals ik die aantref of opzoek. Goethe zei het zo: “Kunst is nobel als zodanig. De kunstenaar is daarom niet bang voor het alledaagse, want zijn aanraking ermee maakt het edel”

Lees ook het interview met Dirk Wiersma, dat Walter van Steen met hem had.

Dirk Wiersma aan het werk in Australie

Schilderijen