• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunst in het interieurontwerp

Een schilderij of fotokunst geeft een persoonlijk accent aan het interieur en is één van de elementen die meespelen bij het maken van een interieurontwerp. Als interieuradviseur of interieurstylist wil je een functionele en persoonlijke leefomgeving creëren, zodat een ruimte optimaal gebruikt en ervaren wordt. Het geheel moet kloppen, van materiaalkeuze tot meubels en het kunstwerk aan de wand.

interieurfoto schilderij 'Wintersun' van Ines

Compleet interieuradvies in 4 stappen

Wanneer je een interieuropdracht krijgt, neem je eerst de tijd om met de opdrachtgever aan tafel te zitten en te ontdekken wat er nodig is voor het realiseren van het ‘gedroomde’ interieur. Gaandeweg ontstaat er een beeld over indeling van de ruimte, gebruik van bepaalde materialen, keuze van meubels en waardering van kunst.

interieurfoto schilderij 'Forest blues' van Aleksandra

Deze informatie breng je terug naar een concreet stappenplan. Om tot een realistische uitvoering van wensen en eisen te komen, houd je rekening met het beschikbare budget. Niet iedereen kan zich een kunstwerk van een bekende kunstenaar veroorloven, maar gelukkig zijn er (minder bekende) kunstenaars die prachtige schilderijen en foto’s maken voor een betaalbare prijs. Deze kunnen een echte aanwinst voor het interieur zijn. De kunstenaar kan formaat of kleurstelling van het kunstwerk aanpassen aan de smaak en wens van de klant, waardoor het schilderij een nog persoonlijker waarde krijgt. Wil je meer weten over maatwerk schilderijen neem dan contact met ons op.

interieurfoto schilderij 'Autumn Woods' van Alekandra

Wat heeft de ruimte nodig

De indeling van de ruimte heeft grote invloed op je beslissingen voor het interieur. Heeft de kamer één of meerdere functies, wat zijn regelmatige activiteiten die er worden gedaan? Wat heeft veel ruimte nodig en wat is minder belangrijk? Als je antwoord op deze vragen hebt, kun je beslissen hoe je de ruimte gaat indelen. Houd vanaf het begin rekening met de afmetingen van persoonlijke stukken, zoals een schilderij of fotokunst. Denk aan zicht- en looplijnen, zodat je niet tegen meubels botst of het prachtige schilderij aan de wand net niet ziet als je op de bank bij de open haard zit.

interieurfoto met schilderij 'Forest Blues' van Aleksandra

Kleurpalet en verlichtingsplan

Dan wordt een kleuradvies en verlichtingsplan gemaakt. Je kleurt de sfeer van de kamer door te spelen met contrasten of juist voor een harmonieuze kleurcombinatie te kiezen. Maak wel altijd een totaal kleurpalet voor wanden, vloer, raambekleding en meubels. Een wanddecoratie kan blenden met het gekozen kleurpalet of juist een kleurrijk accent aan de inrichting geven. Het lichtplan versterkt de sfeer en ondersteunt de functie(s) die in de kamer plaatsvinden. Wees zorgvuldig in het uitlichten van schilderijen of fotokunst en laat kunst aan de muur volledig tot z’n recht komen door de juiste accentverlichting.

interieurfoto schilderij 'Picasso' van Sacha

Kiezen voor kunst

Veel mensen zijn gevoelig voor woonstijlen en -trends. Neem deze mee in het interieurplan, zonder dat de inrichting een kopie wordt. Kunst is een geweldige toevoeging voor een persoonlijk interieur. Een kunstwerk verrast of ontroert, straalt energie of rust uit, is een weerspiegeling van een dierbare herinnering of een gekoesterd verlangen. Elk schilderij en elke foto vertelt een verhaal. Wij helpen je graag verder bij de keuze van dát ene speciale kunstwerk, dat het verhaal van de maker en de bezitter ervan zo goed mogelijk weergeeft. Heb je vragen over de mogelijkheden voor bijvoorbeeld maatwerk, neem dan contact met ons op zodat we je van de juiste informatie kunnen voorzien.