• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Kunstenaar: James

Citaat:

"Art is like life, only you can understand it"

Omschrijving:

Hallo, mijn naam is James, ik ben 68 jaar oud en hoewel ik Schots ben, woon ik tegenwoordig in Nederland.
 
Ik heb veel ervaring in de kunstwereld van beide kanten als galeriehouder (Glasgow en Manchester) en als kunstenaar. Ik ging vroeg met pensioen, kocht een zeilboot en bracht 10 jaar door met cruisen langs de Griekse eilanden. In 2014 heb ik mijn boot verkocht en ben ik naar Nederland verhuisd. Hoewel ik veel schilderde terwijl ik reisde, is het moeilijk om op een kleine zeilboot een ​​studio op te zetten met alles wat je nodig hebt. Ik heb in die tijd vooral veel schetsen en studies gedaan. Na mijn verhuizing besloot ik mijn passie serieus na te streven en begon fulltime te schilderen.
 
Wat is mijn kunstfilosofie en stijl? Nou allereerst denk ik dat kunst als liefde is. Het is waardeloos als het in je hart is opgesloten. Het wordt alleen waardevol wanneer je het loslaat. Het is mijn grootste genoegen om te weten dat iemand iets wat ik heb gemaakt zo leuk vindt dat ze bereid zijn hun leven er mee door te brengen en hun huis ermee te delen.
 
Mijn stijl? Ik weet niet zeker hoe ik het moet beschrijven. Het is impressionistisch, abstract, figuratief. Ik heb een idee wat ik wil doen. Ik begin te schetsen om te zien wat zich ontwikkelt. Ik breng dan de verf aan en volg mijn instincten en werk snel en los. Naarmate het zich ontwikkelt, vertraag ik en begin ik het te bestuderen. Ik begin het dan te 'fine-tunen' en aan het einde hoop ik dat ik iets heb dat mensen mooi vinden. Vaak gebruik ik een paletmes in plaats van een kwast, afhankelijk wat ik met het schilderij wil bereiken. Zie je een mooi schilderij van mijn hand maar zoek je net iets anders? Stuur dan een bericht naar Kunstvoorjou.nl, ik ga dan mijn best doen om aan je wensen te voldoen.
 
Wil je meer over mij lezen, lees dan het interview dat Walter van Steen onlangs met mij heeft gehad.
 
Kunstenaar James in zijn atelier

Schilderijen