Op basis van 329 beoordelingen

Figuratieve kunst

Figuratieve stroming in de Kunst

In de kunstgeschiedenis heeft de term ‘figuratief’ betrekking op elk kunstwerk dat de zichtbare werkelijkheid duidelijk waarneembaar weergeeft. Het beeld kan echter wel afwijken van de fotografische werkelijkheid. ‘Figuratieve kunst’ wordt omschreven als het soort kunstwerken waarin zowel afbeeldingen van het menselijk lichaam als herkenbare voorstelling of onderwerp zijn afgebeeld. De figuratie kan variëren van realistisch tot gestileerd of geabstraheerd. Voorbeelden van figuratieve werken zijn realistisch geschilderde landschappen, portretten of stillevens. Als tegenpool van figuratieve kunst wordt veelal abstracte kunst of ook wel non-figuratieve kunst genoemd.

Horen, Zien en Zwijgen

Bekijk hier alle figuratieve kunst in onze collectie!

Aan het begin van de 20e eeuw ontstaan er in Parijs belangrijke stromingen, die als figuratieve kunst kunnen worden aangemerkt. De meest bekende zijn het 'Kubisme', ‘Expressionisme’ en ‘Fauvisme’. Daarbij kunt u denken aan topkunstenaars zoals Picasso, Max Beckmann en Marc Chagall. Tussen de twee wereldoorlogen neemt de populariteit van het ‘Realisme’ toe via stromingen zoals het ‘Surrealisme’, met grote schilders als Salvador Dali en René Magritte. Figuratieve stromingen wisselen zich af met andere, niet figuratieve stromingen.

Kunst met herkenbare voorstellingen

De term figuratief wordt gebruikt om kunst te beschrijven die op een realistische manier de mens, zijn omgeving of de natuur weergeven. Schilderijen met mensen in actie (zoals artiesten), spelende kinderen in het park, kleurrijke dieren en diverse objecten (zoals boeken en werelddelen).

Zoek je iets specifieks kijk dan bijvoorbeeld onder de thema's Landschappen, Dieren of Skyline & Steden. De vaak vrolijke en kleurrijke figuratieve schilderijen zijn zeer geschikt voor elk modern interieur. Al is de voorstelling bij figuratieve kunst meestal wel herkenbaar, toch kun kan je veel kijkgenot beleven aan een figuratief schilderij. Zeker de magisch-realistische kunst van Zenon zetten je fantasie in werking en wordt je regelmatig op het verkeerde been gezet.

Free - Buttner

Figuratieve kunst kopen bij Kunstvoorjou

De figuratieve schilderijen in onze galerie zijn allemaal geschilderd door zeer getalenteerde Europese kunstenaars. Wij verkopen alleen originele kunst van de kunstenaar zelf. Zoek je figuratieve schilderijen in een bepaalde kleur gebruik dan de filters aan de rechterkant van elke schilderij pagina.

Vindt je het moeilijk om een figuratief schilderij te kiezen dat in je interieur past? Gebruik dan de mogelijkheid om het schilderij in je eigen interieur te plaatsen in 3 makkelijke stappen. Klik op de knop ‘Voorbeeld in mijn interieur’ die aan de rechterkant bij elk schilderij staat. Of kijk bij Binnenkijkers waar foto's van onze klanten te vinden zijn. Zoek je een collectie figuratieve kunst voor in je bedrijf of instelling? Neem dan contact met ons op en wij adviseren je kosteloos bij de samenstelling van een passende schilderijencollectie.

Je vindt bij Kunstvoorjou.nl een ruime collectie bijzondere figuratieve kunst. Kijk er gerust eens doorheen, maak gebruik van het filter-menu aan de linkerkant van de website. Je schilderij wordt gratis bij je thuisbezorgd of je komt het eerst bij ons bezichtigen. Uiteraard heb je 2 weken bedenktijd na ontvangst van je schilderij!

Bekijk hier alle figuratieve kunst in onze collectie!

Many People