• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Figuratieve kunst

Figuratieve stroming in de Kunst

In de kunstgeschiedenis heeft de term ‘figuratief’ betrekking op elk kunstwerk dat de zichtbare werkelijkheid duidelijk waarneembaar weergeeft. Het beeld kan echter wel afwijken van de fotografische werkelijkheid. ‘Figuratieve kunst’ wordt omschreven als het soort kunstwerken waarin afbeeldingen van de mens, de natuur, gebouwen of voorwerpen herkenbare zijn afgebeeld. De figuratie kan variëren van realistisch tot gestileerd of geabstraheerd. Voorbeelden van figuratieve werken zijn realistisch geschilderde landschappen, skylines, portretten of stillevens. Als tegenpool van figuratieve kunst wordt veelal abstracte kunst of ook wel non-figuratieve kunst genoemd.

figuratief schilderij 'Liv' van Aleksandra

Bekijk hier alle figuratieve schilderijen in onze collectie!

Aan het begin van de 20e eeuw ontstaan er in Parijs belangrijke stromingen, die als figuratieve kunst kunnen worden aangemerkt. De meest bekende zijn het 'Kubisme', ‘Expressionisme’ en ‘Fauvisme’. Daarbij kunt u denken aan kunstenaars zoals Picasso, Max Beckmann en Marc Chagall. Tussen de twee wereldoorlogen neemt de populariteit van het ‘Realisme’ toe via stromingen zoals het ‘Surrealisme’, met grote schilders als Salvador Dali en René Magritte. Figuratieve stromingen wisselen zich af met andere, niet figuratieve stromingen.

Kunst met herkenbare voorstellingen

De term figuratief wordt gebruikt om kunst te beschrijven die op een realistische manier de mens, zijn omgeving of de natuur weergeven. Schilderijen met mensen in actie, spelende kinderen in het park, kleurrijke dieren en objecten zoals gebouwen.

Zoek je iets specifieks kijk dan bijvoorbeeld onder de thema's zoals Landschappen of Skyline & Steden. De vaak vrolijke en kleurrijke figuratieve schilderijen zijn zeer geschikt voor elk modern interieur. Al is de voorstelling bij figuratieve kunst meestal wel herkenbaar, toch kun kan je veel kijkgenot beleven aan een figuratief schilderij.

schilderij 'Free' van Buttner

Figuratieve kunst kopen bij Kunstvoorjou.nl

De figuratieve schilderijen in onze galerie zijn allemaal geschilderd door zeer getalenteerde Europese kunstenaars. Wij verkopen alleen originele schilderijen van de kunstenaar zelf. Zoek je figuratieve schilderijen in een bepaalde kleur gebruik dan de filters aan de rechterkant van elke schilderij pagina.

Wil je een schilderij kopen maar vindt je het moeilijk om een figuratief schilderij te kiezen dat in je woonkamer past? Gebruik dan de mogelijkheid om het schilderij in je eigen interieur te plaatsen in 3 makkelijke stappen. Klik op de knop Voorbeeld in mijn interieur die aan de rechterkant bij elk schilderij staat. Of kijk bij Binnenkijkers waar foto's van onze klanten te vinden zijn.

Je vindt bij Kunstvoorjou.nl een ruime collectie bijzondere figuratieve kunst. Kijk er gerust eens doorheen. Je schilderij wordt gratis bij je thuisbezorgd of je komt het eerst bij ons bezichtigen. Uiteraard heb je als consument 14 dagen bedenktijd na ontvangst van je schilderij!

Bekijk hier alle figuratieve schilderijen in onze collectie!

negenluik schilderij 'Many People' van Ines