• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

ZWEVENDE bende

ZWEVENDE bende

Wâh ben de?’ vroeg de Vlaming. ‘Mijn passie is schrijven over moderne kunst in de breedste zin des woord. Ben blogger, niet te verwarren met plogger’, vertrouwde ik hem toe. ‘Wâs dâ, unne ‘plogger’?’ vroeg de Vlaming. ‘In deze contreien vaak strandjutter genoemd’, probeerde ik duidelijk te maken. ‘Wablief’, riep de Vlaming. ‘Jutten gaat eerder wandelend. Ploggen juist joggend. Niet minder inspannend natuurlijk. Beiden komen vaak met sublieme vondsten’, lichte ik hem toe. ‘Daar zedde wâh, zunne’, klapte de Vlaming er uit. ‘K’eb goesting in un pintje. Mot deur’, zei hij. ‘Awel zulle, salutekes!’. Ik groette de sympathieke Vlaming terug en vervolgde mijn weg. Afgelopen week trof ik een kunstenaar al juttend aan de Vlaamse kust. Ze maakt prachtige schilderingen op drijfhout. Hout op een bijzondere wijze uitgesleten door de zee. ‘Angel of the sea 2’ bracht mij in hogere sferen. Ik neem u in vogelvlucht mee naar Zeeuws-Vlaanderen en de Veluwe.

Houtkunst 'Angel of the Sea 2' van Aleksandra

Uitgelicht

De ‘Seagulls’ krijsen of het hun lieve lust is. Het zicht van de zeemeeuwen op Zeeland moet prachtig zijn. Ze lijken op de vlucht. Exact gaan we dat niet weten. De zon staat hoog aan de hemel. Zeeuw-Vlaanderen wordt uitgelicht. Vanaf het strandpaviljoen in Breskens tuur ik over zee. De Zeeuwse ‘skyline’ tekent zich af. Het paars-lila kleurenspel is uitzonderlijk. Ik werp een blik op het witte contrast van de zwerm vogels. Een prachtig verschijnsel der natuur. Op naar meer.

schilderij 'Seagulls' van Sacha

Natuurlijk

Zwin natuurpark is een gebied dat u zeker niet ongemerkt aan uw voorbij moet laten gaan. Een waar vliegveld voor vogels. De broedende ooievaars zijn een lust voor het oog. De velen vogelkijkhutten brengen u er dichter bij. Op een steenworp afstand zijn vogels van verschillende pluimage te bewonderen. Ook tijdens de wandeltocht op het blote voetenpad zijn vogels te spotten. Weliswaar met een behoorlijke verrekijker. Van de kluut tot visdief. Van de bergeend tot de lepelaar. Van de nachtegaal tot de slechtvalk. En nog vele andere vreemde vogels. Wonderbaarlijk!

schilderij 'Deep Purple' van Sacha

Inspiratie

Naast de fauna floreert ook de flora. Met een andere bril naar de natuur kijken. Van de Zeeuwse kust heb ik me verplaatst naar het natuurgebied de Planken Wambuis op de Veluwe. In tegenstelling tot de naam zou kunnen vermoeden, heb ik hier geen drijfhout kunnen ontdekken.

Augustus geeft ‘Deep purple’ aan heide. De Veluwse heide heeft een opzienbarende paarse gloed. Mocht u zich op paarse hoogte manoeuvreren, ziet u de kleinste details van de heide zweven.

Fotokunst 'Paardenbloem' van Dirk

Op de fiets vervolg ik de laatste kilometers van mijn zomers avontuur. De fietspaden scheren door een wijds en glooiend Veluws landschap. Langs rustgebieden voor dieren, waar de mens geen toegang heeft. Her en der zijn gepolijste zwerfkeien neergelegd. Mooi moment om stil te staan. Zet me neer op een steen van ongekende afmeting. Blaas de pluis van een ‘Paardenbloem’. De paarse gloed blijft overheersen. Zo mooi is zelden vertoond. Nog even … en, zoals de Vlaming zou zeggen: ‘Zwevende bende’.

Bekijk hier alle schilderijen van Sacha

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Bekijk hier alle foto’s van Dirk

Walter van Steen © 2022