• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Woontrends voor 2022

Woontrends voor 2022

Ben jij ook al in gedachten bezig hoe volgend jaar eruit zou kunnen zien, heb je zin om nieuwe plannen te maken en met een frisse blik naar je eigen interieur te kijken?

Het interieur van 2022 zal in elk geval meebewegen met de veranderingen die we als samenleving het afgelopen jaar hebben gemaakt. ‘Thuis’ is lang de plek geweest om je terug te trekken uit de dynamiek van het dagelijks leven. Inmiddels zijn we meer thuis gaan werken en leven we intensiever samen met onze huisgenoten. Zowel werk als sociale contacten en privacy spelen zich af in dezelfde woonruimtes en dat stelt andere eisen aan onze dagelijkse leefomgeving.

Je interieur multifunctioneel inrichten

Heb jij inmiddels een fijne werkplek gemaakt in een hoek van je living, aan de keukentafel of in één van de slaapkamers? Heb je meer behoefte aan ruimte in de zithoek of een grotere eettafel, wanneer alle huisgenoten s ’avonds thuis zijn? Juist nu veel activiteiten samenkomen in huis is het belangrijk om in die woon-, werk- en leefruimtes privacy te waarborgen. Woonoplossingen als een grote elementenbank of een glazen tussenwand kunnen, samen en alleen, op een natuurlijke manier een ruimte afscheiden.

interieurfoto met fotokunst 'Breaking the Waves' van Dirk

Inspiratie voor het interieur van 2022

De natuur is en blijft een grote inspiratiebron voor onze wooninrichting. We kiezen voor natuurlijke materialen en organische vormen als tegenwicht. Landschappen, golven, de weerkaatsing van licht op het wateroppervlak of een rotsformatie inspireren het interieur design. Groene en bloeiende planten geven letterlijk en figuurlijk licht, lucht en leven aan de ruimte. Ze brengen buiten naar binnen, want buiten is steeds meer de plaats waar we tot rust komen en nieuwe energie opdoen.

Zachte, aaibare stoffen en pure, natuurlijke materialen zijn niet alleen fijn om te zien, maar raken alle zintuigen.

Kunst als inspiratiebron

De kunstwereld is laagdrempelig en toegankelijk geworden. We bezoeken musea, tentoonstellingen en galeries. Online is het, door een groot aanbod aan kunst, aantrekkelijker en eenvoudiger geworden om kunstwerken voor je interieur aan te schaffen. Kunst en design versmelten en deze verbinding levert prachtige woonitems op.

Sculpturale meubels, gedurfde patronen en asymmetrische vormen gaan we overal in de woonstyling terugzien. Er komt nog meer ruimte voor schilderijen, foto- of houtkunst en beeldhouwwerk in je huis. De aandacht voor kunst weerspiegelt zich ook in de liefde voor handgemaakte producten en ambachtelijke details.

interieurfoto met houtkunst 'Anna' van Aleksandra

Wooninspiratie uit Retro en Nineties

Twee woonstijlen uit de vorige eeuw zullen onze woonstyling verder blijven beïnvloeden.

De vintagestijl van de retroperiode wordt gewaardeerd vanwege de schoonheid en duurzaamheid van producten en woonoplossingen. De woonstijl krijgt een moderne twist met zachtere kleuren en nieuwe toepassingen. Velvet, kurk, bamboe, notenhout en glas blijven de materialen die onlosmakelijk aan deze stijlperiode zijn verbonden.

interieurfoto met Schilderij 'Behind Blue Eyes' van Buttner

De Urban jaren 90 stijl met beton en staal in combinatie met felle (neon)kleuren, grafische elementen en scherpe architectonische lijnen, geeft een fris en vrolijk accent aan ons interieur in 2022.

Lees ook deel 2: Woontrends 2022: interieurs met de glans van onvolkomenheid

Of lees meer over Horizon: de kleurtrends voor 2022

Thera van Assen