• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Woontrends 2021 'Be man-kind'

Woontrends 2021 'Be man-kind'

Net zoals kleurtrends een reflectie zijn van wat er speelt in de samenleving, geven woontrends een vertaalslag van wat ons bezighoudt en waar we behoefte aan hebben. Voor het komend jaar 2021 is dit samengevat in “be mankind; the human touch”.

interieurfoto schilderij In Good Company 6 van Aleksandra

In een wereld die onvoorspelbaarder wordt en soms zelfs onveilig voelt, is het belangrijk dat we ons thuis echt ‘mens’ kunnen voelen. ‘Be mankind’ of nog beter ‘be man - kind’ met ‘human touch’. De kracht van de nieuwe woontrends ligt in verbinden, met jezelf en je geliefden, én de verbinding met de wereld om je heen. Een warme, vriendelijke woonomgeving, die je creëert met organische vormen en zachte materialen, duurzame oplossingen en interesse voor andere culturen.

Aandacht voor natuurlijke elementen

De natuur is inspiratiebron voor een warme, spontane inrichting van je huis. Veel planten, houten vloeren en meubels, een schapenvacht of een wollen plaid, met eenvoudige middelen bereik je een natuurlijk effect.

interieurfoto schilderij Monet Revisited van James

We zien een voorkeur voor lichte houtsoorten als licht eiken, bamboe (ook nog eens een zeer duurzaam materiaal), berken en acacia. Hout doet het heel goed in de basis van je interieur, voor de vloeren en meubels, en als accessoires of de lijst om een schilderij.

Duurzaamheid

Er zijn steeds meer duurzame oplossingen en materialen beschikbaar. Gordijnen en meubelstoffen van duurzaam verbouwd katoen, afval recyclen, energiezuinige verlichting, er zijn zoveel mogelijkheden om mooi design te combineren met verantwoord gebruik van grondstoffen.

interieurfoto schilderij Making Jazz Alive van James

Kunstenaars kiezen meer voor duurzaam geproduceerde schildersmaterialen. Bij de aanschaf van een nieuw kunstwerk kun je dus ook een verantwoorde keuze maken, wat de persoonlijke waarde van je schilderij nog zal vergroten.

Japandi 

De combinatie van Japanse elegantie en Scandinavische eenvoud heeft een geweldige uitstraling die in veel interieurs tot z’n recht zal komen. Het is een sobere woonstijl met mooie contrasten, bijvoorbeeld door ronde, organische vormen aan een eenvoudige, strakke basis toe te voegen. Japandi geeft lucht en ruimte aan je interieur, wat heel fijn kan zijn nu we veel thuis leven en werken. Pastelkleuren in combinatie met grijs, een accentmuur in een diep smaragdgroen, indigo of antraciet laten dat de verstilde Japandi stijl sprankelen.

interieurfoto schilderij Wild Ocean van Buttner

De soberheid van deze inrichting ‘gaat goed samen met een ‘statement piece’, dat je aandacht richt naar een een bepaald punt, de ruimte stuurt en sfeer brengt zonder teveel accessoires te gebruiken. Een schilderij in een groot formaat is een perfect ‘statement piece, dat kleur en persoonlijkheid in je living brengt. 

Werelds

Op wereldreis in je eigen interieur kan een andere manier zijn om thuis tot rust te komen. Herinneringen van gemaakte reizen, waarderen van andere culturen, mooie verzamelingen, boeken en tijdschriften of kleurrijke stoffen, juist nu je veel thuis bent kun je behoefte hebben om de buitenwereld ook thuis om je heen te hebben.

interieurfoto schilderij In Good Company van Aleksandra

Breng items samen in een grote boeken- of vitrinekast, zodat het geheel van je inrichting rustig blijft. Kies voor een schilderij aan de muur, dat het persoonlijke verhaal vertelt van plaatsen waar je bent geweest of ervaringen waar je graag op terugkijkt.

Lees ook de blog Kleurtrends 2021 van Thera

Thera van Assen © 2020