Woontrends 2019 - deel 2

Woontrends 2019 - deel 2

Het dagelijks leven wordt steeds drukker en daardoor is er minder tijd voor ontspanning. Daarom is het fijn om een rustige basis in je huis te creëren. Dit is een fijne plek waar je je even terug kunt trekken en tot jezelf kunt komen. Thuis laad je helemaal op en heb je frisse energie voor de dagelijkse bezigheden. In mijn vorige blog ‘woontrends 2019 – deel 1' heb ik al het een en ander verteld over de nieuwe trends voor 2019. Maar waar komen de trends toch vandaan? De wereld van de consument is constant in verandering en daar speelt de markt op in. Nieuwe behoeftes ontstaan en deze behoeftes uiten zich onder andere in nieuwe trends.

Rust in je interieur

Door al die prikkels van buitenaf is het heel belangrijk om een relax hoekje te creëren waar je tot rust kunt komen. Waar je heerlijk een boek kunt lezen, of gewoon even helemaal niets doet behalve tot rust komen. Zorg ervoor dat het een speciaal hoekje is zonder te veel prikkels zoals een televisie of een computer.

Een ruimte waar je tot rust kunt komen zonder televisie en computer. Daar hoort natuurlijk een mooi kunstwerk bij. Bijvoorbeeld het rustgevende schilderij 'Tropical Mist' van Buttner.

schilderij Tropical Mist van Buttner

Multifunctioneel wonen

Wist je dat op dit moment de helft van de bevolking in een stad woont? Dit heeft als gevolg dat we steeds vaker in kleinere ruimtes moeten leven. Maar klein wonen hoeft zeker geen probleem te zijn!

Echter zul je slimme interieur keuzes moeten maken. Een modulair interieur moet je multifunctioneel kunnen bedienen. De meubels kun je op diverse manieren gebruiken en voor verschillende doelen kunt inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een woon/werkplek. Doordat je een modulaire inrichting op elk gewenst moment kunt aanpassen wordt het een duurzame inrichting. Tevens stappen we af van het gebruik aan vele materialen, alles wordt minder en meer puur. Dit maakt het uiteraard makkelijker om een interieur te kunnen wisselen van functie.

schilderij Golden Bay van Aleksandra

Botanische woonstijl

Doordat we steeds vaker in de stad gaan wonen, vervagen de lijnen met de natuur. Dit is de reden waarom men de natuur graag in het interieur wilt terugzien. Dit kun je creëren met de woonstijl Botanisch. Deze woontrend zal je veel terugzien in 2019. Een interieur met een Botanische stijl geef je een extra stukje flair en luxe met goud- en messing-kleurige accessoires. Het schilderij 'Rainforest' van Büttner gaat hand in hand samen met deze trend.

schilderij Rainforest van Buttner

Tot slot een kleine opsomming van de kleuren en materialen die je veel terug zult zien in 2019.

Interieurkleuren:

-        Natuurlijk: groen, okergeel, terracotta, bruin en zandkleur

-        Ontspanning: allerlei blauw-, roze-, en paarstinten

-        Intensief: felle kleuren, zwart en goud

-        Tegenpolen: blauw – oranje, zwart – wit, koel tegenover warme tinten

Interieur materialen:

-        Vilt, garen, porselein

-        Hout, papier, honingraad

-        Wafelstructuren, terracotta tegels, composiet

-        Terrazzo, travertin, lavasteen

-        Marmer

Wees creatief met de inspiratie voor de woontrends van 2019 en ga op je gevoel af voor een fijn thuis. Lees hier blog deel 1 over de woontrends van 2019.

Anna van Zanten © 2018