Woontrends 2019 - deel 1

Woontrends 2019 - deel 1

Het is je vast niet ontgaan dat het Oktober Woonmaand is. Een maand waarin veel mensen aan de slag gaan met hun interieur. Doordat de dagen weer korter worden, brengen we veel tijd in ons huis door. Tijd om het weer gezellig te maken met de nieuwste woontrends voor 2019.

schilderij Jungle Cut van Buttner

Duurzaam

De afgelopen jaren is duurzaam leven een enorme trend geworden in ons interieur. En dat is maar goed ook met de huidige klimaatverandering. Dat men tegenwoordig bewuster is gaan leven, kun je goed terug zien in het energieverbruik, kleding en ons interieur. Ook in 2019 zal duurzaamheid steeds terug komen en toegepast worden binnen het interieur.

schilderij N. Borealis 1 van Aleksandra

Multitasken

Multitasking, switchen van meerderen rollen, bewust of onbewust. Dit zijn vaak de termen hoe wij de dagen doorkomen. Door tegenpolen in het interieur te creëren, zien we deze trend in 2019 terugkomen in onze woonkamer. Bijvoorbeeld de combinatie van zachte- en ruwe materialen, rond met vierkant, oud met nieuw.

In mijn blog 'woontrends 2018 – alles kan', heb ik al iets verteld over de woontrend ‘color blocking’. De trend zal in 2019 niet heftig terugkomen, maar de combinatie van diepe kleuren mogen zeker contrasteren. Daarbij kun je een subtiele Touch toevoegen aan je interieur. Meubels of accessoires afgewerkt met koper of rosé-goud zijn stijlvol en trendy voor het komende woonjaar. Door de Touch te combineren met verfijnde details, vormen en lijnen creëer je een luxueuze uitstraling.

schilderij Tierra Verde van Aleksandra

Natuur(lijk)

De kleuren die we vooral zullen zien in 2019 zijn de warmere tinten. Waaronder natuurlijke tinten zoals zandkleur, wit en terracotta. Daarbij kun je materialen zoals als, hout, marmer, rotan etc. perfect combineren met de warmere tinten. De zachte pasteltinten zullen we dus achter moeten laten in 2018, want in het nieuwe woonjaar zullen de diepere kleuren het goed doen! Uiteraard maak je het helemaal af met planten. Ook in 2019 zijn ze zeker niet te missen in ons interieur. Kies liever niet voor een overvolle venster, maar laat het een eyecatcher zijn.

Zie de woontrends als een inspiratiebron, kies vooral wat bij jou persoonlijkheid en interieur past.

Lees hier blog deel 2 over de woontrends van 2019.

Anna van Zanten © 2018