Woontrend najaar 2017

Woontrend najaar 2017

We genieten nog volop van het mooie weer, onze vakantie en in de avond steken we nog graag onze barbecue aan. Maar we moeten er toch aan geloven. We gaan richting het volgende seizoen; het najaar oftewel de herfst. Ik kijk er stiekem al naar uit, want we hebben weer een reden om met de nieuwe woontrends weer lekker aan de slag te gaan in ons interieur.

Donkere warme kleuren

Want de tijd van complete witte interieurs en het toepassen van koperen accessoires is nu toch echt voorbij. Het was een aantal jaar dé metallic in huis. Hetzelfde geldt ook voor wit marmer, dat ook steeds meer gaat verdwijnen. We mogen het dit seizoen gaan zoeken in donkere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw en donkergroen. Dé kleuren van 2018! Deze kleuren kun je goed combineren met de materialen hout en stoer leer. Accentueer je interieur messing en crèmekleurige items. Daarnaast is groen de booming. Ga dus voor lekker veel planten in huis, groene wanddecoratie, maar ook voor groene Touch materialen.

schilderij Oceanfront van Buttner

Nieuwe materialen

Niet alleen de kleuren worden warmer, maar ook de materialen. Messing, brons en gekleurd natuursteen gaan een steeds grotere rol spelen in ons interieur. Ook het fluweel is weer helemaal terug van weggeweest. Dit materiaal kun je prima combineren met gladde materialen, keramiek en gevlochten texturen. Deze mooie combinatie brengt een hoop warmte in je interieur.

schilderij November van Buttner

Relaxen

Wat je ook veel gaat zien het komend najaar, en wat tevens stiekem ook erg fijn is; het creëren van plekjes in je interieur om heerlijk te relaxen. Kanten gordijnen, comfortabele fauteuils en zachte dekens doen het erg goed om lekker tot rust te komen na een drukke werkdag.

Uiteraard moet je zeker vasthouden aan de stijl die bij jou past. Want alleen op die manier straalt jouw huis persoonlijkheid uit.

Anna van Zanten © 2017