Woontrend 2018, deel 2 – Mix and match

Woontrend 2018, deel 2 – Mix and match

De klok is alweer even verzet. Het weer wordt onstuimiger kortom; de herfst heeft duidelijk haar intreden gedaan. Daarbij komt het einde van het jaar ook weer in zicht, tijd om ons te verdiepen in het nieuwe woonseizoen. Wat kunnen we verwachten van 2018? Hier en daar vindt je trends die we in 2017 ook hebben gezien, maar dit seizoen staan er ook nieuwe interieur trends voor de deur.

schilderij Melted Gold van Buttner

Decadent maar stoer!

In tegenstelling tot mijn vorige blog, waar ik aandacht besteed aan uitgesproken kleuren, zien we aankomend woonseizoen ook veel warme en donkere kleuren. Zoals; donkerpaars bordeauxrood, donkergroen gecombineerd met luxe ogende materialen zoals goud, messing, zijde en fluweel. Fluweel is immers helemaal hot in 2018 en mag zeker niet ontbreken in je interieur! Voor het interieur geldt dat opvallend warm kleurgebruik wordt gecombineerd met zowel grove als verfijnde dessins. Daarnaast zien we mooie warme poedertinten en zachtgrijs. Dit kun je mooi combineren met goud voor een decadent maar stoer effect.

Holografisch en Metallic

In mijn vorige blog sprak ik over de woontrend color blocking die overgewaaid is vanuit de mode. Dit geldt ook voor de Holografische trend. Een hele nieuwe interieurtrend die we in 2018 veel gaan tegen komen. Say What? Geen idee wat je je daarbij moet voorstellen? Het heeft eigenlijk alles met glitter, unicornglow (regenboogglans) en futuristische prints te maken. Het mag allemaal. Pak je het liever wat subtieler aan? Kies dan voor kussentjes met glimmende details of een klein vaasje. Precies wat je interieur nodig heeft in deze donkere dagen.

Back to the eighties

We keken de afgelopen jaren vooral naar de jaren vijftig en zestig. In 2018 gaat onze neus in de richting van de jaren ’80. Okergeel en oranje, in combinatie met bruin, speelden in de jaren ’80 een grote rol. We gaan overigens de kleur bruin heel veel zien in het aankomend woonseizoen. Daarnaast waren ook de grafische vormen en prints een belangrijk item in de jaren ’70 en ’80 (in mijn vorige blog vind je alle inspiratie voor deze woontrend). Weet je dat zwart nog zeker kan als accessoire? Dat zie je in deze interieurtrend helemaal terugkomen! Net als vele andere trends, kun je ook deze trend, back to the eighties, gedeeltelijk toepassen of combineren met een ander interieurtrend.

schilderij Beyond the Rainbow van Ines

Het oranje of okergeel leent zich uitstekend voor color blocking met lichte of donkere tinten uit hetzelfde kleurenpalet (ton-sur-ton). De prachtige schilderijen van Irina maken deze woontrend helemaal compleet. Conclusie: De grootste woontrend in 2018 is dat het vooral een luxe en exclusieve uitstraling moet hebben.

Lees ook: Woontrend 2018 deel 1

Anna van Zanten © 2017