Woontrend 2018, deel 1 – Alles kan!

Woontrend 2018, deel 1 – Alles kan!

Langzaam naderen we het einde van het jaar. Ik ben er helemaal klaar voor; dé woontrends van 2018. Woontrends waarin alles mag. Donkere kleuren, felle kleuren, natuurlijke materialen, tropisch, je kunt het niet zo gek bedenken. Dit zijn de interieur trends van 2018!

Color Blocking

Het zal je vast niet zijn ontgaan, eerst in de mode en dan in het interieur….. Net als bij de meeste interieur trends is ook deze trend komen overwaaien vanuit de mode; Color Blocking. En deze trend is erg hot! De magazines staan er vol van en ik ben er ook gek op. Maar ik zie jullie denken; wat is Color Blocking precies? Letterlijk gezien is color blocking het gebruik van blokken in je interieur. Denk aan grote vlakken als gekleurde muren, maar ook bijvoorbeeld aan grote gekleurde meubels of kunstobjecten zoals het schilderij ‘Color Fields’ van Ines.

schilderij Color Fields van Ines

Bij color blocking zit het vooral in het gebruik van felle en opvallende kleuren dat zorgt voor een contrast. Een beetje lef moet je wel hebben wil je deze trend doorvoeren in je interieur. Tevens kun je ook kiezen voor een pallet met verschillende tinten in dezelfde kleur (ton-sur-ton). Houdt de basis van je interieur in ieder geval altijd rustig, op die manier springen de kleuren eruit. Combineer het bijvoorbeeld met strakke belijningen of grafische dessins. Kortom het mag in 2018 wat speelser en vrolijker

Grafische vormen

Ik verklapte het in de vorige alinea en in de afgelopen woontrends zagen we ze ook al; grafische vormen. Ze zijn al een tijdje hip en happening en dat blijft voorlopig nog zo! Deze vormen kun je terug laten komen in een bijzonder dekbedovertrek, accessoires of vloerkleed. Bijzonder behang zien we ook vooral terug. Ben je niet zo van de geometrische prints, geen enkel probleem. Ook etnische, exotische en botanische prints zijn een absolute trend. Dat wordt misschien wel kiezen. The sky is the limit!

schilderij Variations van Ines

Natuurlijke materialen

Haal je houten bijzet-, eet- en salontafel maar van zolder. In 2018 zijn het de natuurlijke materialen die de boventoon voeren. En daar zijn we heel blij mee! Met hout geef je de ruimte warmte, sfeer en gezelligheid. Hout vormt een uitstekende combinatie met natuurtinten zoals groen. Over groen gesproken, ook dit keer geldt; hoe meer planten, hoe beter. Er mag altijd wat ‘groen’ bij en duur hoeft het absoluut niet te zijn.

schilderij Salmagundi van Aleksandra

Kortom; woonseizoen 2018 wordt een seizoen vol gedurfde kleurkeuzes, natuurlijke materialen, exotische en grafische prints. In de tweede blog van woontrends 2018 neem ik je mee naar diverse trends die jouw interieur tot een hippe plek maken.

Lees ook: Woontrend 2018 deel 2

Anna van Zanten © 2017