• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

winterTIJD

winterTIJD

De tijd van het jaar! De klok gaat een uur terug. Goed moment om wat extra slaap te pakken. De dagen worden korter. De avonden langer. Minder zonne-uren. Meer stormachtige taferelen. Buiten wordt het kouder. De kleuren warmer. Gezelligheid in huis viert hoogtij. Evenals de frisse ochtendwandelingen. Liefst door de natuur. Door bos en heide. De herfst laat een prachtig spectrum van wisselende stemmingen zien. Bijzonder zijn de weerkaatsingen in de waterpartijen. Helder en sprankelend. Veel loofbomen laten hun bladeren los. Grijze luchten, vlammende bladeren en het volgen van zwevende bladeren totdat deze de grond raakt. Het lijkt wel alsof we in dit seizoen meer oog hebben voor detail.

schilderij 'Wild Ocean' van Buttner

Seizoenen

In de herfst ben ik helemaal in mijn element. Van de vier elementen der natuur is het najaar nauw verbonden met ‘aarde’. Met beide benen op de grond. De laatste bloeitijd. De natuur verschiet van groen naar tal van geel- en bruintinten. De herfst is een kleurrijk seizoen. Een waar spektakel der natuur. De penseelstreken laten ons spreekwoordelijk het verstrijken van de tijd zien.

schilderij 'Blue Creek Marsh' van Aleksandra

Wandelen

De herfst zorgt voor het aanpassen van onze biologische klok. Zoeken naar de balans. Pakken van het ritme. Even wennen. Vaak ontstaat de neiging om het huis knus maken. Op te fleuren. Nou, ik kan je zeggen, thuis bruist ‘t. Zeker nu. In de zomer hebben we onze trouwe viervoeter verwelkomt. Leven in de brouwerij!

Dat gaat uiteraard gepaard met het aanpassen van gewoonten. Het dag- en nachtritme moet worden aangepast. Het gaat anders. Sterker nog, het moet ook anders. De eerste periode van een jonge pup worden dagelijkse routines bruut verstoord. Naast het voeden is het opvoeden geblazen. Prachtig om te doen. Ook wandelen we wat af. Van vaste rituelen tot onverwachte uitstapjes. De herfst is bij uitstek het seizoen om te wandelen.

schilderij 'Forest Impression' van Aleksandra

Najaar

Het najaar is een periode waarin ik er graag op uit trek. Ondanks de dalende temperatuur en de regenachtige, soms stormachtige, dagen weerhouden mij niet om het buitenleven op te zoeken. Elke verandering in de natuur herstelt het evenwicht. Seizoen na seizoen. Het zorgt voor balans in emoties, smaken en kleuren. Ik proef de herfst al.

De herfst is nauw verwant aan de ‘oogst’. De natuur maakt de gewassen rijp. De opbrengst wordt zichtbaar. Na de oogsttijd maakt de natuur zich op voor de rust. De winter. Vol vertrouwen zie ik de wintertijd tegemoet!

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Walter van Steen © 2019