• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Welk schilderij past bij mij?

Welk schilderij past bij mij?

Waar let jij op als je bijvoorbeeld een kledingstuk koopt of iets aanschaft voor je huis? Vind je het belangrijk dat je een merkproduct koopt en dat je weet wie de ontwerper is? Ben je benieuwd naar het verhaal achter het product? Zoek je vooral naar een praktisch en functioneel item of word je enthousiast van kleur, vorm en materiaal. Kies je impulsief en op gevoel of wil je dat het goed past bij de rest van je kledingkast of interieur? Door deze en soortgelijke vragen voor jezelf te beantwoorden, krijg je een beter idee welk schilderij bij jou past en zal je gaan herkennen wat jouw stijl eigenlijk is.

interieurfoto schilderij Tranquility van Ines

Wat is mijn stijl

Je draagt op veel verschillende manieren uit wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Misschien herken je je in nuchter en realistisch of past romantisch en fantasierijk meer bij jou. Het kan ook zijn dat een combinatie van kenmerken je aanspreekt, zoals basic met een vleugje raffinement of rust met veel humor.

Jouw stijl, datgene wat bij jou past, is meestal niet in één woord te vangen. Je zult je eigen stijl steeds makkelijker herkennen door goed naar jezelf te luisteren. Wat spreekt je meteen aan, wat raakt je, wat is voor jou comfortabel? Is het een beeld, sfeer, de toepassing van bepaalde materialen? Word je blij van een ingevuld en decoratief totaalplaatje of een minimalistisch vormgegeven eindresultaat.

interieurfoto schilderij Beyond the Rainbow van Ines

Stijl blijft zich ontwikkelen

Wat past het best bij jou, wat is bepalend voor jouw keuze bij de aanschaf van iets moois voor je huis, zoals een nieuw schilderij aan de wand? Vind je het boeiend als het schilderij een verhaal vertelt: een verhaal wat je nieuwsgierig maakt, wat een herkenning is van iets in je eigen leven of waarbij je weg kunt dromen? Zoek je de beleving en vind je het belangrijk dat je iets voelt bij het schilderij, dat het een emotie bij je los maakt? Ben je praktisch ingesteld en wil je graag een schilderij aan de wand dat goed past bij de kleur van de bank of de lege plek boven het dressoir vult? 

Stijl kun je blijven ontwikkelen. Er zijn zoveel stijlen en stijlinvloeden, je zou jezelf tekortdoen als je je tot één stijlkeuze beperkt. Je verrijkt je leven door meerdere stijlen te gaan waarderen en toepassen.

schilderij Spring Meadow van Aleksandra

Een moodboard maken

Je kunt je eigen stijl verder ontwikkelen door een moodboard te maken. Verzamel plaatjes, knipsels, scheursels van dingen, kleuren of vormen die je aanspreken en maak er een collage van. Waarschijnlijk zie je overeenkomsten in kleur, materiaal, onderwerp of iets anders wat er uitspringt. Dat kan een goed beginpunt zijn om verder te gaan verzamelen en je eigen stijl steeds beter te herkennen en benoemen. Door regelmatig een moodboard te maken ga je nieuwe dingen zien en ontdekken en wordt het jóuw stijl. Heb je een schilderij gevonden dat je aanspreekt? Gebruik dan de handige tool in onze webwinkel en hang in 3 eenvoudige stappen het schilderij van je keuze in een foto van je interieur, lees hier meer.

Ben je benieuwd naar wat je stijl is? We hebben een leuke test voor je gemaakt die je kan helpen om je woonstijl te ontdekken, ga hier naar de test.

Thera van Assen © 2019