• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Welk schilderij maakt jou gelukkig?

Welk schilderij maakt jou gelukkig?

Het uitzoeken van het perfecte schilderij voor in je huis is erg spannend. Vooral als je een beginner bent op dit gebied. Kunst laat een ruimte stralen, maar doet nog veel meer. Het verwijst naar het karakter van de bewoners. Maar hoe kies je eigenlijk het juiste schilderij? Lees deze tips even door.

interieur met Schilderij Gold Vein van Ines

Verdiep je in het aanbod

Kijken, kijken, kijken. Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk rondkijkt wat het aanbod aan schilderijen is. Naast de bezoekjes aan musea en galerieën, kun je ook kunst bekijken bij jou in de buurt zoals banken, restaurant en bibliotheken. Uiteraard is het internet ook een grote inspiratiebron. Hier heb je de mogelijkheid om specifieker te zoeken zoals naar Moderne schilderijen, Abstracte schilderijen of naar Bloemen en Bomen schilderijen.

interieur met schilderij 'November' van Buttner

Stijl en thema

Met kunst kun je interieur een persoonlijke touch geven. Denk vooral, bij het kiezen van een schilderij, na bij welke afbeelding jij je gelukkig bij voelt. Zorg ervoor dat bezoekers van je woning het thema kunnen rijmen met jouw persoonlijkheid.

Vind jij je woonkamer qua kleuren bijvoorbeeld iets aan de saaie kant? Dan kun je uiteraard kiezen voor een schilderij met uitgesproken kleuren. Pas deze kleuren ook toe in een paar details, denk hierbij aan kussens, kaarsen, accessoires etc. Zoek tevens wel balans in de kleuren. Dit zorgt voor harmonie in je interieur. De kleuren hoeven immers niet exact hetzelfde te zijn, maar moeten wel op elkaar kunnen aansluiten.

interieur met schilderij 'World Traveller' van Buttner

Een goede plek

Een schilderij geeft alleen een goede toevoeging aan je interieur als het op een goede plek hangt. Stelregel is dat het centrum van het schilderij op ooghoogte hangt. Te veel verschillende kleuren en texturen in de omgeving van het schilderij leiden waardoor het schilderij niet tot zijn recht komt. Lees zeker ook even de tip: Welke maat schilderij?

Alleen door te experimenteren weet jij welk schilderij jou gelukkig maakt. Schroom niet om het een en ander te proberen. Bij elk schilderij in deze webwinkel bestaat de mogelijkheid om het schilderij van je keuze in een foto van je interieur te hangen. Gebruik hiervoor de knop: Voorbeeld in je interieur

Anna van Zanten © 2017