• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

VRIJE expressie

VRIJE expressie

Met een vrije blik kijk ik de wereld in. Ik kijk liever lángs rechtlijnige patronen. Heb een sterke voorkeur voor beweging. Niet alleen in de sport, maar zeker ook in de kunst. Niets in het leven staat vast. Er is zoveel te ontdekken. Beweeg me graag tussen de abstracte schilderkunst. Een abstracte kunstenaar geeft niet de realiteit weer, maar werkt in vormen, lijnen en kleuren. De overeenkomst tussen het schilderij en de werkelijkheid wordt vermeden. Het gaat om het uitdrukken van emoties. Vrije interpretatie. Het gaat niet over goed of fout. Het is altijd goed. Als het schilderij u aanspreekt, heeft u een connectie. U herkent een vorm, lijn of kleur en vertaalt deze op geheel eigen wijze. Hoe mooi is dat!

abstract schilderij Horizon van Sacha

Ontdekkingstocht

Abstracte kunst vereist dat u met een open en onderzoekende geest een schilderij instapt. U komt met deze ontdekkingstocht op plekken waar u niet eerder geweest bent.

Ik laat mijn oog vallen op ‘Frost Flowers’. Op het eerste gezicht loop ik een licht bloemenveld in. Licht speelt een voorname rol in de abstracte schilderkunst. De basis van de abstracte kunst ligt in de kleur- en lichtstudies van de impressionisten. Ik begeef me in het midden van het bloemenveld. Ik ontdek dat de bloemen een bijzondere vorm hebben. Anders dan anders. Ik denk ‘vorst’ te zien, maar ik voel de warmte. De lichte kleuren stemmen mij vrolijk. Zeer aangenaam. Zeker na alle donkere dagen in de afgelopen maanden.

abstract schilderij Frost Flowers van sacha

Ontdekking

Van de bloemen verplaats ik mij naar een meer bosrijke omgeving. Vooral de vormen vertellen mij in het bos te zijn. Ik stap ‘Echoes‘ binnen. Als groot muziekliefhebber merk ik direct dat geluid de boventoon voert. Het auditieve aspect grijpt mij. De bomen rijken hoog. Het is alsof de dieren in het bos mij tegelijkertijd welkom heten. Mede daardoor ervaar ik volop beweging. De bomen wuiven vriendelijk. De omgeving maakt een ontspannen indruk. Het licht tikt subtiel de natuur aan. Het doet mij goed. Ik wandel door de wereld van de vrije expressie. Genieten maar.

schilderij Echoes van Buttner

Ontdek

Van de serene rust vervolg ik mijn weg. Ik draai mij om en stap ‘Stormy weather’ in. De ervaring van de afgelopen dagen bepaalt mede hoe ik dit open natuurgebied zie. Er gebeurt veel. Ik wil het drieluik doorgronden. Ik voel de wind in mijn rug. Dan weer heb ik wind tegen. Ook de zijwind blaast niet ongemerkt voorbij. Van de ene verbazing in de andere. Rondvliegende voorwerpen. Objecten met een onbestemde vorm. Tussen alle bewegingen door blijf ik zicht houden op het houten chalet, waar ik de komende dagen bivakeer. Na het natuurgeweld doe ik een pas terug.

drieluik schilderij Stormy Wheater van Ines

Vrijheid

Vanuit mijn huidig gezichtspunt verplaats ik mij weer. Nieuwsgierig stap ik ‘Cockiness’ in. Begeef mij in een Scandinavische omgeving. Boven de sneeuwlaag torent een bourgondisch onderkomen. Mijn hongergevoel speelt op. Zin in een culinaire surprise!

schilderij Cockiness van Buttner

U herkent daar mogelijk een hele andere omgeving in. Dat fascineert mij. Het op deze wijze beleven van kunst geeft vrijheid van meningsuiting. Welke bril zet u op? Welk perspectief neemt u aan? Welke vrijheid laat u toe? Laat uw fantasie de vrije loop!

Bekijk hier alle schilderijen van Sacha

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Bekijk hier alle schilderijen van Büttner

Walter van Steen © 2022