• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

VISioenen

VISioenen

Opgestaan voor dag en dauw. Genieten van belangrijke elementen der natuur. Op naar een waterrijke omgeving. Het is een mooie herfstdag. Bij het ochtendgloren is het landschap bedekt met dichte sluierbewolking. Het licht verraadt dat de zon hoog aan de hemel staat. De spitse zonnestralen doorboren de mist en raken het wateroppervlak. Er ontstaan kunstzinnige vormen en kleuren. Een ongrijpbaar tafereel. Alsof ik dit eerder heb gezien. Als een visioen, die volop inspiratie geeft. Langzaam verdampt de nevel die plaats maakt voor een scherpe blik. De snelweg oogt verlaten. Het is ontspannen autorijden. Ik bevind me in rustig vaarwater. Met het hele gezin togen we naar de waterkant. Vandaag staat de vis centraal.

schilderij 'Water Flowers' van Sacha

Goddelijk

De vis heeft de Nederlandse kunst en cultuur verrijkt. Allerlei symboliek is ontleend aan de vis. Zo worden vissen in de klassieke oudheid in verband gebracht met de godenwereld. Denk aan de Griekse mythologie, waarin de dolfijn voor liefde staat. De dolfijn als vaste begeleider van de liefdesgodin Aphrodite. Vis komt in veel bijbelse verhalen en kunstuitingen voor. Een vis als oeroud religieus symbool.

Het dier staat model voor veel spreekwoorden en gezegden. De meeste uitdrukkingen van de vis stammen uit de 15e en 16e eeuw. Veel spreekwoorden bevatten beeldspraak waardoor de kunstenaar goed kan visualiseren. Een visje uitgooien, de vis wordt duur betaald of achter het net vissen schieten me zo te binnen. Spreekwoorden bij de vleet.

schilderij 'Reflections' van Aleksandra

Neusje van de zalm

Onderschat de vis niet. De vis intrigeert. De vis spartelt en komt overal tevoorschijn. De vis wekt meer op dan alleen de eetlust. Met het haringhappen wordt de vis onlosmakelijk verbonden aan carnaval. Het visteken komt daarnaast veelvuldig voor in logo’s. De auto die voor ons rijdt is versierd met een visteken. We rijden langs een stad met hoge gebouwen. We zijn bijna op de plaats van bestemming. Bijna bij de rust van kabbelend water. Het is een mooie dag. 

Vis leeft in water, waar al het leven uit is ontstaan. Vis staat symbool voor nieuw leven en vruchtbaarheid. 

schilderij 'Regatta' van Ines

Sterrenbeeld

Vissen komen ook als sterrenbeeld voor. Een greep uit de typering van dit sterrenbeeld. Vissen zijn bijzonder intuïtief en geïnteresseerd in de wereld om hun heen. Vissen vallen op door hun gevoelige en relaxte karakter. Hierdoor zijn ze in staat om met verschillende persoonlijkheden overweg te kunnen. Vissen bezitten de gave om anderen op hun gemak te laten voelen. Ik herken me er helemaal in. Voel me als een vis in het water! Plaats rust met de familie aan de waterkant.

Bekijk alle schilderijen van Aleksandra

Bekijk alle schilderijen van Sacha

Bekijk alle Schilderijen van Ines

Walter van Steen © 2019