• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Van twee huizen naar één; het plezier van samenwonen

Van twee huizen naar één; het plezier van samenwonen

Rob en Jolande, sinds 2 jaar een stel, gaan samenwonen. Nu ze steeds meer tijd met elkaar doorbrengen, vinden ze het tijd voor een fijne woning echt van hen samen. Het duurde even tot ze een alternatief hadden gevonden voor Jolande’s lichte stadsappartement en Rob’s knusse eengezinswoning in een van de buitenwijken. Maar sinds kort zijn ze de trotse eigenaars van een nieuwbouwwoning in een dorp een paar kilometer verderop. Ze hebben het huis opgeknapt en over enkele weken wordt er verhuisd.

interieurfoto schilderij Venezia van Ines

De woonsmaken van Rob en Jolande komen redelijk overeen, maar Jolande houdt van opgeruimd en weinig spullen terwijl Rob een echte verzamelaar is. Ze hebben al heel wat plannen voor de nieuwe inrichting gemaakt. Ook gaat het stel een schilderij voor hun interieur uitzoeken, als een blijvende herinnering aan deze nieuwe start.

interieurfoto houtkunst wanddecoratie Aleksandra

De praktische kant van samenwonen

Rob en Jolande staan voor de uitdaging twee interieurs tot één geheel te maken. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, als je ervoor zorgt dat losse elementen onderling aansluiten. De verbindende schakel kan de combinatie van structuren en materialen zijn of een kleur of patroon dat wordt herhaald. Kleur is een sterke manier om verschillende elementen bij elkaar te brengen. Wanneer je het samen eens bent over de basiskleuren, dan heb je daarna veel vrijheid om kleuren en vormen toe te voegen die in eerste instantie niet bij elkaar passen.

interieurfoto schilderij Abandoned Mill van James

De persoonlijke kant van samenwonen

Samen je huis inrichten is een kans om de smaak die je samen deelt, voorrang te geven bij de inrichting van je living. En daarnaast elkaar de ruimte gunnen voor een eigen, persoonlijke inbreng. Nee, je zult vast niet alle persoonlijke items en herinneringen van je partner een prominente plaats in huis geven en zij zal misschien bedenkingen hebben bij jouw favoriete verzamelobjecten. De verzameling modelauto’s van je partner brengt jullie op het idee een kast te maken in die onbenutte nis van de kamer, waar ook genoeg ruimte is voor jouw boeken over architectuur. De robuuste houten eetkamerstoelen die meekomen uit zijn woning, blijken verrassend goed te staan bij haar strakke tafel en geeft de eethoek een frisse, krachtige uitstraling. In de verschillen liggen overeenkomsten, je moet er alleen tijd voor nemen om ze te ontdekken.

interieurfoto schilderij Golden Field van Buttner

Herinneringen bouwen in een nieuw interieur

Net als Rob en Jolande, kun je samen beslissen om een kunstwerk als blijvende herinnering aan deze nieuwe start aan te schaffen. Misschien hebben jullie gereisd of houden jullie allebei van natuur en buiten zijn. Jullie hebben voor de nieuwe inrichting bepaalde kleuren gekozen en je kunt een schilderij in hetzelfde kleurpalet nemen. Het kan ook zijn dat je gewoon heel blij bent met elkaar en voor een groot, kleurrijk kunstwerk gaat dat plezier en blijdschap uitstraalt. Elk schilderij vertelt een verhaal en dat zal vanaf nu jullie verhaal zijn.