• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

uw forTUIN

uw forTUIN

Het doek van de schilder is qua afmeting beperkt. Ook een tuin heeft een vastomlijnd kader. Letterlijk betekent tuin omheining, ofwel de grond die omheind wordt. Op het moment dat de mens een stukje natuur omheint, wordt die grond tuin. Het stukje grond komt los van zijn omgeving. De mens geeft betekenis aan de tuin. De schilder geeft betekenis aan zijn schilderij. Ieder op eigen wijze. Het palet van de schilder is bezaaid met de textuur, geuren en kleuren van de bloemen, planten en bomen. Zowel de schepper van de tuin als de schilder passen elementen van licht en schaduw toe. Vergezichten en details. Hoogtes en laagtes. Niet op het platte vlak. Het gaat om compositie en perspectief in meerdere dimensies. Het creëren van een eigen plekje naar een bijzonder idee en het creëren van een eigen idee voor een bijzonder plekje. Ik ga verder op onderzoek uit. Op zoek naar overeenkomsten. Welke ziet u?

schilderij 'Pretty Birds' van Sacha

Samenspel

Kunst en tuinarchitectuur zijn nauw verwant. Ze veronderstellen beide een graad van menselijk ingrijpen. Van creatie. Van ordening. Beide zijn een reflectie van een bepaalde tijdsgeest of een bepaalde cultuur. Continu is de mens op zoek naar hoe hij zich verhoudt tot de natuur. In tuinen wordt dat heel mooi weerspiegeld. Een tuin is een samenspel tussen mens en natuur. Een fijne plek om te recreëren. Een plek om te tuinieren. Er zijn er zelfs bij die de tuin verheerlijken tot een paradijs. Zoals Jheronimus Bosch verbeeldde met zijn Tuin van Eden.

schilderij 'White Garden' van Ines

Ontwerp & Inspiratie

Bij de creatie van een tuin. Bij de creatie van een schilderij. Aan een ontwerp valt niet te ontkomen. Met een vrije geest kunt u overigens ver komen. Toch wil inspiratie helpen. Inspiratie uit de schilderkunst. Houdt u van modern en strak. De Stijl van Rietveld biedt enig houvast. Het hoeft geen nadere toelichting dat ordening daarbij voorop staat. Houdt u zich liever vast aan de impressie? De beleving van het moment. Dan zijn de tuinen in Giverny van Monet een prettige inspiratiebron. Het schilderij ‘Warm yet cool’ heeft veel weg van een creatief tuinontwerp. Een combinatie van enige ordening met een vrije geest.

schilderij 'Warm Yet Cool' van Sacha

Trots 

Kunstenaars zijn scheppers. Laat ze vooral met tuinen aan de slag gaan. Niet met de tuin als decor maar met de tuin als kunstwerk. Vergelijk de schilder die zijn verf gebruikt. De dichter die zijn woorden kiest. De beeldhouwer die zijn steen vormt. Zo kunnen ook bloemen, planten en bomen worden gebruikt. Die zijn veranderlijk en soms grillig. Bloemen, bomen en planten leven. Ze staan niet stil. Kleurrijk en vol beweging. Passen zich aan in alle seizoenen. Ieder seizoen met eigen licht. Eigen vorm. Eigen kleur. Beelden die gevangen kunnen worden in schilderijen, foto’s of gewoon op uw netvlies. De tuin als inspiratiebron. Uw omheind stukje natuur. Uw trots. Uw fortuin!

Fotokunst 'Bloemenfiets' van Dirk

Bekijk hier alle schilderijen van Sacha

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Bekijk hier alle foto’s van Dirk

Walter van Steen © 2022