• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Typisch LIJNENSPEL

Typisch LIJNENSPEL

Starend naar de horizon overvallen worden door het gevoel van “It’s a beautiful day!”. Een herkenbaar beeld. Zo is voor te stellen. De inspiratie voor deze schilderijen is de skyline, die in kleurrijk perspectief is geplaatst. De ‘Big Apple’, die welhaast synoniem is voor skyline.

schilderij Colourful Skyline van Ines

Het is een heldere dag, geen wolkje aan de lucht. De afbeeldingen zijn opgebouwd uit abstracte vormen. De herhaling en positionering op het canvas springen direct in het oog. De vormen zijn vanuit alle hoeken waar te nemen. Eén kortstondige blik is genoeg om een associatie met contouren van elke willekeurige wereldstad te leggen. Eenvoudige vormen, maar ó zo herkenbaar. De horizon is immers altijd zichtbaar. Vanuit welke kant er ook tegen aan gekeken wordt. De ‘fleurig gepopulariseerde einder’ geeft echter een geheel nieuwe dimensie en elan. De schilderijen zijn te typeren als abstracte kunst met een postmodern uiterlijk, beeldend opgesierd met een subtiel spatje graffiti.

schilderij New York Skyline van Ines

Ruimtes waar u dit type kunstwerken hangt, voelen onmiddellijk warmer aan. Het kleurig geheel belicht een vrolijke kijk op de wereld. Het fascineert. Het intrigeert. Het inspireert. ‘t Is als het ware een reis langs alle kleuren van de regenboog. Met recht een stedentrip. De kleuren verschillen weliswaar van de werkelijkheid, maar het gevoel dat gegeven wordt, is er één van diversiteit. Het kleurig geheel is te typeren als een smeltkroes van culturen, een stad die nooit slaapt, hoewel de liggende vorm anders doet vermoeden … .

schilderij Beautiful Day van Ines

De liggende vorm van het schilderij benadrukt de immense grootheid van de stad, zonder dit in waanzin door te trekken. Het accentueert de denkbeeldige lijn waar het aardoppervlak en de lucht elkaar lijken te raken. De opwaartse verfstreken worden versierd met basisvormen welke met subtiel lijnenspel tot één beeldend geheel wordt gesmeed. Dit type moderne kunst brengt energie in huis en kantoor. Kunstwerken waarin de ‘einder’ zo nadrukkelijk wordt weergegeven, geven ruimte, waarmee de ziel tot rust komt. Verbreed uw horizon en droom lekker weg over wat zich daar in de verte afspeelt. Aan de einder … “It’s a beautiful day!”.

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Walter van Steen © 2016