• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Tussen kast en kunst

Tussen kast en kunst

In mijn interieur inspiratie blogs vertel ik graag over de mogelijkheden van ophangen en/of neerzetten van kunst aan c.q. tegen de wand. Een schilderij deelt deze plek aan de muur met een belangrijk meubelstuk, de kast. Je wilt het liefst een opgeruimde living, slaap- of eetkamer, want een opgeruimd huis straalt rust en gezelligheid uit. Het is de kast die juist in deze behoefte voorziet. In een opbergmeubel kun je alles kwijt wat je uit het zicht en opgeruimd wil hebben, maar laat items en woonaccessoires die je aandacht wil geven beter tot hun recht komen.

interieur met Schilderij 'Waterflowers' van Sacha

De kast als opberger

Het is niet mijn bedoeling om je op de kast te jagen, maar opruimen is nog steeds één van de basisvoorwaarden voor sfeervol, persoonlijk wonen. Een (gedeeltelijk) dichte kast met meer dan genoeg opbergruimte is dan een uitkomst, zowel in de woonkamer als in andere ruimtes van je huis. Een kast in de living kan al gauw overheersend zijn en een wandvullende kast is slechts in enkele gevallen de beste optie. Met een hoge wandkast creëer je veel opbergruimte, ook voor spullen die je niet vaak gebruikt. Een brede, lage wandkast heeft als voordeel dat je veel muuroppervlak overhoudt om bijvoorbeeld een mooi schilderij op te hangen. Een kast wordt speelser door open vakken waar je accessoires, tijdschriften of boeken in zet.

interieur met Schilderij 'She' van Sacha

De kast als roomdivider

Behalve als opberger is een kast ook zeer geschikt om een ruimte te verdelen. Laat je maar eens van het kastje naar de muur sturen en gebruik een kast als roomdivider om meer vorm te geven aan een lange, smalle kamer. Een kast kan een grote kamer intimiteit geven, een houten of metalen wandrek kun je gewoon ‘los’ in de ruimte zetten en hoeft niet per se tegen de muur gezet te worden. Er blijft zo ook meer ruimte over voor het hangen of neerzetten van een schilderij. Wanneer je het schilderij in lijn met de kast ophangt, zal het schilderij daardoor nog meer aandacht krijgen

interieur met Schilderij 'Tranquility' van Ines

De kast op maat

Met een mooie opberger op maat haal je alles uit de kast en kun je laten zien wat voor jou belangrijk is. Een boekenkast of vitrinekast zijn de perfecte ‘showers’ van je collectie boeken, oud glaswerk, vintage vondsten of andere persoonlijke items. Een zwevend dressoir is kast én legplank ineen, je maakt het af door er een passend schilderij boven te hangen. Er zijn kasten in allerlei soorten en maten, maar ook een aantal wijn- of fruitkistjes vormen gestapeld of opgehangen een perfecte opbergplek.

Schilderij Tranquility van Ines

Maak maatwerk van je kast, speel met open en dicht, hoog en laag, aan de muur of losstaand in de ruimte. Een schilderij aan of tegen de wand zal nog mooier tot z’n recht komen in zo’n opgeruimde, sfeervolle kamer. Lees hier meer over het ophangen van schilderijen.

Thera van Assen © 2019