Trends voor 2017 deel 1

Trends voor 2017 deel 1

Avant-garde

Een van de trends van de komende tijd is Avant-garde. Deze stijl is te herkennen aan bijvoorbeeld de toepassing van grote felle kleurvlakken. Avant-garde staat ook voor  baanbrekend en vernieuwend. We kunnen ook zeker weer terug naar de jaren 20. Met de expressieve elementen in de decoratie past dit er helemaal in. Het is een hele heldere stijl, maar ook zeer gewaagd.

Vorige week was ik op de beurs in Kortrijk en daar zag je bijvoorbeeld in de stand van Leolux een duidelijk avantgardistische stijl. Je zag grote afbeeldingen, veel vormen, veel kleuren bij elkaar, en toch was het een eenheid. Juist door het materiaalgebruik, de goede dosering van de kleuren en ook enkele vergrijsde kleuren was het een mooi, bijzonder en rustig geheel. Maar je moet natuurlijk wel durven….

schilderij Symphony van Irina

Kunst en Avant-garde

Binnen de Avant-garde is het heel gebruikelijk om kunst in het interieur toe te passen. Grote uitgesproken werken, beelden en schilderijen komen hier erg goed tot zijn recht. Jan des Bouvrie en zijn vrouw Monique hebben dit bijvoorbeeld in hun stijl geïntegreerd. Zij zorgen ervoor dat veel kunst in het interieur een voorname plek krijgt en de rest er als het ware omheen gebouwd wordt. Een spiegel achter een bijzonder uitgesproken beeld, een groot expressief schilderij of expressieve foto bij binnenkomst in de entree, zo groot als de muur zijn enkele voorbeelden van hoe zij dit doen.

interieurfoto schilderij Gold Vein van Ines

Als je in de webwinkel van Kunstvoorjou.nl kijkt, zie je ook veel schilderijen die goed binnen deze trend toegepast kunnen worden. Je ziet in deze blog al een paar mooie voorbeelden.

Dit zijn duidelijk expressieve abstracte schilderijen, met helder kleurgebruik. Daarnaast kan ik me voorstellen dat je juist de volgende werken uitkiest voor je Avant-garde interieur:

Faces of Venice van Sacha

schilderij Faces of Venice van Sacha

of Fashion Statement van James

schilderij Fashion Statement van James

Experimenteer, vernieuw en straal, dat staat als een paal boven water in deze trend. Wie durft?

Lees ook Trends voor 2017 deel 2

Inge Lohman © 2016