Het jaar 2017 zit er alweer op! We hebben de afgelopen weken mogen genieten van familie en vrienden tijdens de bijzondere feestdagen. Heerlijk kunnen eten en het jaar mogen afsluiten met spetterend vuurwerk. Tijd voor een nieuw begin; 2018! De kerstspullen mogen de dozen weer in en naar zolder, een frisse wind wacht om door je interieur heen te gaan. Tijd om aan de slag te gaan met de nieuwe kleuren voor 2018.

Pantone Trendkleur 2018 - Ultra Violet

Trendkleur 2018 van Pantone

In mijn vorige blog heb ik het al gehad over de Flexa trendkleuren. Ook Pantone, dé autoriteit op het gebied van kleur en trends, heeft een kleur van het jaar gekozen. Zij maken overigens pas in december de kleur bekend, nadat er door een groot aantal ontwerpers een onderzoek naar kleur-invloeden is gedaan. Het bedrijf kijkt naar films, kunstcollecties, populaire reisbestemmingen en andere sociale-economische omstandigheden.

Na de kleur 'Greeny' in 2017 maakt Pantone dit jaar een verassende keuze; Ultra Violet. Een kleur die bestaat uit een paarstint met een blauwige ondergrond. Ultraviolet word ook gezien als een spirituele kleur, die staat voor vooruitgang. Dat is de reden dat Pantone deze kleur heeft gekozen tot de kleur van 2018. Volgens kleurenexperts zal ultraviolet de toon zetten in (interieur)design, mode, kunst en de grafische industrie.

schilderij Cherry Trees van Ines

Moderne tijd

Men is genoodzaakt om tegenwoordig mee te gaan in deze snelle moderne tijd. Nooit eerder werd er zoveel geëxperimenteerd op het gebied van technologie. We leven in een tijd waarin ook een flinke dosis fantasie nodig is. Volgens Pantone zijn de genoemde eigenschappen verwerkt in de kleur ultraviolet.

schilderij In Good Company 2 van AleksandraIn interieurs kan ultraviolet een kamer omtoveren met een buitengewone zelfexpressie. Of omgekeerd kan de kleur de kamer juist verzachten met ingetogen en moderne combinaties. Door toevoeging van kruiden en helderheid vestigt ultraviolet de aandacht op een kunstwerk of muurdecoratie.

De kleur paars wordt vaak in verband gebracht met mindfulness. Meditatie is belangrijk in de snelle maatschappij waarin wij leven. Daarom wordt de kleur vaak toegepast in meditatieruimtes en inspireert tot het maken van connecties.

 

Lees ook Trendkleuren 2018 - 1

Anna van Zanten © 2018

Anna van ZantenMijn naam is Anna van Zanten en ik ben 23 jaar jong. Ik heb altijd al een passie voor interieur, styling en vormgeving gehad. Na de opleiding interieuradviseur en binnenhuisarchitectuur aan de Interieuracademie heb ik mijn droom werkelijkheid gemaakt; het oprichten van een interieuradviesbureau. Inspireren, adviseren en creëren. Dat is Ann interieur. Een interieurbureau waar je terecht kunt voor professioneel, onafhankelijk en creatief advies, waar persoonlijkheid voorop staat.