Trendkleur 2019 in je interieur - 2

Trendkleur 2019 in je interieur - 2

‘Spiced Honey’, de warme lichtbruine kleur die tot Trendkleur 2019 is verkozen, heeft in de blog ‘Trendkleuren 2019 - I ‘centraal gestaan. Deze zachte tint, die goed tot z’n recht komt in combinatie met andere natureltinten maar ook met heldere kleuren, heeft als ondertitel meegekregen: ‘Let the light in’. Bij de keuze van een trendkleur wordt niet alleen een kleur gekozen, maar ook een beleving. Hoe staan we in deze wereld, wat vinden we belangrijk en wat hebben we nodig voor ons eigen welzijn en dat van anderen.

schilderij Ardour van Buttner

Pantone, specialist op het gebied van kleuren en kleurcoderingen, heeft een eigen kleur als Trendkleur 2019 gelanceerd: ‘Living Coral’. Een warm perzik-oranje, levendig met een zacht randje. Ook deze kleur is meer dan alleen een kleurtint, het vertegenwoordigt een optimistisch levensgevoel met een maatschappelijk bewustzijn van de wereldwijde ontwikkelingen in milieu en samenleving. 

schilderij Sand Storm van Aleksandra

Trendkleur ‘Living Coral’

De kleuren die je in je interieur gebruikt hebben een enorme impact op de sfeer van de ruimte. Kies je voor een oranjetint op de muur, voor de meubelen en stoffering of juist in de accessoires en je kunstwerken, dan kies je voor warmte en vitaliteit. Hoewel de beleving van kleur persoonlijk is, zal een interieur met oranjetinten een positieve en levendige uitstraling hebben. Er zijn heel uiteenlopende tinten oranje, van het pure ‘Koningshuis’- oranje tot zachte pastelnuances. ‘Living coral’ is een helder oranje met een zacht goudgele ondertoon en laat zich goed combineren met naturel tinten, rustige kleuren als blauw en groen of een zwart-wit kleurenpalet.

schilderij Heat van Ines 

Rust en eenvoud van de natuur

In onze hectische samenleving is het verlangen naar de rust en eenvoud van de natuur steeds belangrijker geworden. Snelle veranderingen en een overvloed aan informatie en mogelijkheden, vragen om een tegenhanger in ons dagelijks leven waar tijd en ruimte is voor ontspanning en bezinning. ‘Living Coral’ is een gevoelige, vriendelijke kleur die aan deze behoefte tegemoetkomt. Het is de perfecte achtergrond voor alle schakeringen van groentinten in bloemen en planten. Deze komen, bijvoorbeeld in terracotta-potten, prachtig tot hun recht tegen een wand of muurvlak in een warme oranjetint.

Je kunt de connectie met de natuur ook in je eigen huis brengen door accessoires van natuurlijke materialen of door een of meerdere kunstwerken te kiezen met natuurlijke thema’s. Een schilderij vaneen zonsondergang is een rustig beeld dat, door de levendige oranjetinten, niet gauw zal vervelen.

schilderij Tropical Mist van Buttner

Een fijne ontspannen plek

Door werk, vrije tijd, social media en andere informatiebronnen zijn we meer dan ooit betrokken bij elkaar en wat er in de wereld speelt. Thuis is een fijne en ontspannen plek om alleen of samen met anderen tijd door te brengen en een interieur met veel warme, zachte tinten kan de ontspannen sfeer versterken. Een royale zithoek met een grote bank tegen een zacht oranje geschilderde wand, veel natuurlijke materialen en dieporanje plaids, steenkleurig keramiek voor koffiekopjes en taartbordjes zijn dé ingrediënten voor een lange en relaxte zaterdag- of zondagochtend. Een schilderij met één of meerdere mensfiguren kan op een krachtige manier uitdrukking geven aan de waardering en respect voor elkaar.

Lees ook: Trendkleur 2019 in je interieur - deel 1

Thera van Assen © 2019