Trendkleur 2019 in je interieur - 1

Trendkleur 2019 in je interieur - 1

Elk interieur is persoonlijk, laat zien wie je bent en wat voor jou belangrijk is. Je huis is de plek om tot rust te komen en actief te zijn. In jouw huis komen relaxen, doen, eten, slapen en ontmoeten samen onder één dak. Het leven is beweging, verandering en ontwikkeling. De inrichting van je woonomgeving sluit aan bij de fasen van je leven en tegelijkertijd zul je ook geïnspireerd worden door de trends in interieur en styling.

Trends komen en gaan. Het zijn geen wetten die opgevolgd moeten worden, sommigen zul je volgen en anderen spreken je helemaal niet aan. Trends zijn vooral bedoeld om je inspiratie te bieden die je eigen huis tot een uniek en persoonlijk thuis maakt.

schilderij Diversity van Ines

Trendkleuren 2019

Elk jaar worden de nieuwste trends op gebied van kleuren vastgesteld naar aanleiding van wereldwijd kleurentrendonderzoek. Verfspecialisten maken vervolgens hun keuze voor één ‘kleur van het jaar’.

Deze kleur wordt vervolgens toegepast in combinatie met andere kleuren, waardoor verschillende kleurpaletten ontstaan. De kleurpaletten zijn zo samengesteld dat je een bepaalde sfeer creëert, bijvoorbeeld rust, chique, speels of natuurlijk. Trendkleuren bieden inspiratie om nieuwe kleuruitdagingen aan te gaan of je bestaande kleurkeuze aan te vullen.

schilderij Golden Bay van Aleksandra

Trendkleur ‘Spiced Honey’

Eén van de meest toonaangevende verfspecialisten heeft inmiddels de trendkleur voor het jaar 2019 bekendgemaakt: ‘Spiced Honey’, met als ondertitel ‘Let the light in’. Spiced Honey is een lichte bruintint die goed tot z’n recht komt in combinatie met zachte naturel tinten, maar ook met heldere kleuren.

schilderij Turquoise Skies van Sacha

De trendkleur in de details

De trendkleur ‘Spiced Honey’ is een geschikte kleur voor een groot oppervlak, maar kun je ook alleen toepassen in de details. Een schilderij met zachte lichtbruine kleuren kan een prachtig detail zijn in een rustige woonkamer met veel bruin- en wittinten. Een schilderij met helderblauw als hoofdkleur steekt mooi af tegen een wand geschilderd in de zachte kleur ‘Spiced Honey’ en geeft de kamer een levendige, energieke uitstraling.

'Spiced Honey’ in 4 kleurpaletten

Er zijn 4 kleurpaletten samengesteld met ‘Spiced Honey’ als basiskleur.

Een rustige sfeer maak je met een ‘ton-sur-ton’ kleurenschema. Dit betekent dat de verschillende kleuren veel op elkaar lijken, in dit geval een rijke mix van natureltinten. De natuurlijke kleuren vormen de lichte, rustgevende basis en gaan heel mooi samen met zachtroze, dieprood of donkerblauw.

schilderij Still Waters van Aleksandra

Een andere manier om met ‘Spiced Honey’ een rustig interieur te maken is door het te combineren met pasteltinten. De trendkleur is nu de kleur die diepte toevoegt aan de mix van zachte en vergrijsde pastelkleuren.

schilderij Salmagundi P van Aleksandra

‘Spiced Honey’ en warme aardetinten geven je inrichting een levendige uitstraling die uitnodigt tot samenzijn en gezelligheid. De basis voor dit interieur is licht en helder met veel wit en het lichte, zonnige bruin van ‘Spiced Honey’ en de helderheid van rood en oranje.

schilderij Sun Garden van Buttner

Wanneer ‘Spiced Honey’ wordt gecombineerd met krachtige felle kleuren, ontstaat er een speels en levendig interieur met een energieke en pittige sfeer.

Lees hier: Trendkleuren 2019 in je interieur - deel 2

Thera van Assen © 2018