Al een aantal jaren zie je de Bohemian Chic stijl. Zowel in de kleding als in het interieur. Het is eigenlijk de kleurrijke variant op de Ibiza stijl.

schilderij Blue Sky van Ines

Het is een stijl die niet voor iedereen is weggelegd. Het lijkt namelijk soms wat rommelig, maar er is wel degelijk over nagedacht. Het is een uitgesproken, vrolijke stijl met veel mix van stijlen, kleuren, structuren en texturen. Een klein beetje extravagant, werelds en je moet anders durven denken.

schilderij Illusions van Ines

Hoe begin je met Bohemian Chic?

Je start net als bij de Ibiza stijl met een lichte basis. Daar bovenop ga je variëren met zoveel mogelijk verschillende kleuren, materialen en patronen. Kleuren die het goed doen zijn alle tinten paars, rood, roze, oranje, groen en blauw.

schilderij Turquoise Skies van SachaQua materialen kun je alle houtsoorten (snuffel eens rond in een tweedehands zaakje, gegarandeerd dat je mooie producten van hout vindt die hier prachtig inpassen) combineren met glas, warme metalen (brons, goud, koper) en verschillende stofsoorten zoals linnen.

Als je op zoek gaat naar stoffen, kijk dan naar stoffen met leuke patronen. Doe eens gek is mijn advies hier, liefst aan de stof ook nog franjes, draadjes en kwastjes.

Maak in de zithoek een combinatie met laag zitten. Krukjes, poefjes, kratjes. Kies een grote kleurrijke ronde poef om lekker in kleermakerszit op te zitten.

 

Ook in deze stijl kun je best veel planten neerzetten. Grote groene planten in allerlei verschillende soorten potten, vazen en manden. Naast de basisverlichting wil je in deze stijl warme sfeerverlichting. Een Marokkaanse hanglamp past hier bijvoorbeeld mooi, of een lantaarn.

schilderij Connemara van Buttner

Schilderijen en  Bohemian Chic

Naast kunst meegebracht van een Oosterse reis, is het mooi om vooral niet te moderne schilderijen te combineren in deze stijl. Mag best geometrisch, maar dan geen strakke lijnen, maar wel veel kleur natuurlijk. Zie de voorbeelden in deze blog.

Inge Lohman © 2016

Inge LohmanInge Lohman is een van onze vaste bloggers op het gebied van interieur. Zij is de drijvende kracht achter Schaal 1:1 Interieurarchitectuur uit Westerhoven. Na haar afstuderen aan De Willem de Kooning Academie in Rotterdam in 2002, deed Inge een schat aan ervaring en productkennis op bij verschillende gerenommeerde bedrijven. In 2011 is zij gestart als zelfstandig interieurarchitect.