• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Thuiswerken met kunst op je werkplek

Thuiswerken met kunst op je werkplek

Thuiswerken - ineens is het voor veel mensen een (tijdelijke) realiteit, maar eigenlijk is het sowieso een goed idee om een plek in je huis te hebben waar je je kunt terugtrekken voor werk, hobby of zomaar even met jezelf.

schilderij Echoes van Buttner boven thuiswerkplek

Nu kan het een goed moment zijn om een fijne werkplek in te richten. Je kunt bijvoorbeeld die kleine rommelkamer of de logeerkamer die slechts een paar keer per jaar wordt gebruikt transformeren tot werkkamer. Heb je niet de luxe van een extra kamer, dan kan een nis in de woonkamer, een afgeschermde plek in de slaapkamer of een hoekje op zolder je de ruimte bieden om ongestoord thuis te werken of met je hobby’s bezig te zijn.

schilderij Riff Wave van Buttner boven thuiswerkplek

De werkplek

Wat heeft een ruimte nodig om een werkplek te worden? Het belangrijkste is wel dat het een voor jou aantrekkelijke ruimte is, waar je met plezier bent en je kunt concentreren én ontspannen. Binnenstromend daglicht, aangename kleuren, een ruime werktafel en comfortabele stoel, voldoende opbergruimte en een paar persoonlijke items maken van je thuiskantoor een uitnodigende omgeving.

Houtkunstwerk 'Anna' van Aleksandra boven een thuiswerkplek

Licht en lucht om te werken

Binnenstromend daglicht, grote openslaande ramen en zacht wuivende gordijnen, de wind ruisend door de bomen en het zingen van een vogel op de takken - zo zou voor mij de ideale werkplek eruit kunnen zien. Maar dat is voor mij en waarschijnlijk voor velen niet de werkelijkheid. Wel kan het fijn zijn om te zorgen dat er voldoende daglicht binnenkomt op de plek waar je werkt en dat je eventueel uitzicht naar buiten hebt. Zeker als je veel binnen bent is contact met de buitenwereld erg prettig. Neem ook de tijd, zeker als je werkkamer gaat inrichten, om aangename kleuren te kiezen. Zachte kleuren in natureltinten kunnen de rust en concentratie ondersteunen, maar als je beter werkt door een wand in een helder diepgeel te verven doe dat dan zo snel mogelijk zodat je elke dag met plezier je werkruimte binnengaat.

Fotokunst 'Laatste Halte' van Dirk Wiersma boven en thuiswerkplek

Kunst op je werkplek

Vanzelfsprekend ga je eerst op zoek gaan naar een werktafel of bureau en een stoel waar je langere tijd aan kunt werken. Andere prioriteiten zijn voldoende opbergruimte en goede verlichting.

schilderij 'In Good Company 5' van Aleksandra in kantoorruimte

Het is heel fijn om je te omringen met een paar persoonlijke items en te kiezen voor een kunstwerk waar je graag naar kijkt. Een schilderij dat je inspireert tijdens je werk, je eraan herinnert dat je straks nog een eind wilt wandelen, je doet denken aan de bijzondere vakantie die jullie als gezin hebben gehad. Met een kunstwerk waarvan je tot rust komt of dat je de energie geeft om nog een uurtje door te gaan, creëer je een fijne plek waar je graag bent en waar thuiswerken werkt!

Thera van Assen © 2020