• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Taal van EMOTIE

Taal van EMOTIE

Zomer heeft een positief effect op mij. Bij alleen de gedachte aan het jaargetijde. De invloed van zonlicht en kleuren. Achteloos vang ik alle zomerse prikkels op. Hoe de weersomstandigheden veranderen. Hoe de stad verandert. Hoe de natuur verandert. Hoe mensen veranderen. Speels en kleurrijk. Fascinerend! Wordt u er ook zo blij van? Mijn hart gaat sneller kloppen, mijn ademhaling neemt toe en mijn eetlust wordt rapper opgewekt.

Het zomerse spektakel ontgaat ook de kunstenaars niet. Zie hoe zij voldoening halen uit het verbeelden van vrolijke taferelen. Impressies van zomerse expressie. Laat úw hart sneller kloppen!

schilderij 'Flower Meadow' van Ines

Beleving

De zomer is voor velen een tijd waar het hele jaar naar uitgekeken wordt. Lekker buiten zijn. Op vakantie gaan. In de tuin zitten. Noem maar op. Wat ik heerlijk vind: het is langer licht! Daar word ik écht blij van. Plannen maken voor de invulling van meer vrije tijd. Vrije tijd roept immers een directe connectie met de zomer op. Het gevoel van vrijheid dat aangewakkerd wordt. Ook een tijd voor reflectie. Doet u nog de dingen waar u energie van krijgt? Wat is wezenlijk voor u?

schilderij 'We are family' van Ines

Symboliek

Wat daarbij helpt, is een beeld te zoeken. Een voorstelling die uw intentie symboliseert. Wat heeft u nodig om op te laden en gelukkig te zijn? Uw geheugen is vatbaar voor visuele prikkels en daar is kleur er één van. Kleuren spelen een belangrijke rol in het gevoel dat u ergens bij krijgt. Kleur is emotie! Kleurassociaties worden gevormd door cultuur, mode, ervaring, persoonlijke voorkeur en kleurbeleving. Het effect van kleuren is erg persoonlijk, maar er zijn ook overeenkomsten in kleurbeleving.

schilderij 'Fresh Morning' van Ines

De kleur van de zon is een vrolijke opvallende kleur, die het brein, denkproces en zenuwstelsel stimuleert. Geel staat voor creativiteit, wijsheid en volwassenheid. De kleur wordt geassocieerd met de zomer, vreugde, geluk en blijdschap. Een kleur die vrolijk en positief zijn stimuleert.

De mengkleur tussen rood en geel staat voor eetlust. De kleuren zijn een combinatie van het lichamelijke en emotionele. Oranje is een aandachttrekkende kleur die warmte en enthousiasme uitstraalt. De kleur bevordert plezier, beweging, kracht en optimisme.

schilderij 'Flanders Fields' van Ines

Groen ontspant het zenuwstelsel en onderdrukt honger. Het is een kleur van voorjaar, verse producten, van vruchtbaarheid en nieuw leven. De kleur van de natuur kan de bloeddruk verlagen en is rustgevend. Daardoor wordt groen geassocieerd met gezondheid, genezing en balans. Een groene ruimte geeft rust en ontspanning en verlicht nervositeit en angst. Zeer geschikt voor uw woon- of slaapkamer. Draagt u overigens graag groene kleding, dan zegt dat dat u creatief denkt en bereid bent om samen te werken.

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Walter van Steen © 2021