• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

STRAND leven

STRAND leven

Zzzooooeeffff! In volle vaart achter een bal aan. Van links, naar rechts. Leven op het strand. Bij uitstek de plek om onze trouwe viervoeter aan haar beweging te helpen. De vrolijkheid straalt van haar gezicht. Vrolijkheid ten top. Duidelijk in haar element. Het mulle zand. De frisse zeelucht. Het ziltige water. Als een lopend vuurtje dartelt de hond langs de kust. De elementen der natuur samengebracht. Tot één geheel gesmeed. Het geeft mij iedere keer weer een speciaal gevoel. Het voelt als een innige omhelzing met mijn lief. Ik zie het voor me. De kust is voor veel kunstenaars een welkome bron van inspiratie geweest. Naast schilderijen met strand en zee spreekt het ook muzikanten aan.

schilderij Riff Wave van Buttner

Strand en zee

‘Hier aan de kust. De Zeeuwse kust’ galmt uit het strandpaviljoen. Een welverdiende rustpauze voor onze hond. Wij offeren ons op. Tijd voor bak koffie en bak water. Het kraanwater smaakt haar doorgaans beter dan het zeewater. In gedachten verzonken staren we over de kalme zee. Hoe mooi zou het leven onder water zijn? Vanuit het perspectief van een vis. Met alleen het sterrenbeeld Vissen kan ik me nauwelijks een voorstelling maken. Eenvoudiger is om het leven op het strand te observeren. De bovengrens van het strand is waar de begroeiing begint. Deze geeft aan hoe ver het water kan komen. Met weinig vegetatie geeft het tij enig inzicht prijs. Vooral als het water zich terugtrekt. Op het strand blijven stenen, schelpen en zeewier achter. Meer nog dan het leven dat op het strand achterblijft als het eb is, is de levendigheid van de mens.

schilderij Californication van Buttner

Glorietijd voor schilderijen

Wandelaars, zonaanbidders, ruiters, natuurliefhebbers verliefde stelletjes en strandjutters. Hollandsche Meesters waren er dol op. In de Gouden Eeuw vierden zij hoogtij. Van Rembrandt van Rijn tot Johannes Vermeer tot Frans Hals. Een glorietijd voor schilderijen over zee en strand. Het strandleven wordt gezien als een typisch Nederlands landschap. ‘Hier aan de kust’ maakt plaats voor ‘Zoutelande’. We verlaten het paviljoen en laten de duinen achter ons. We struinen richting het water. De zon scheert over het spiegelgladde wateroppervlak. De hond poedelt wat in de branding van de zee. Wij vermaken ons met een spectaculair uitzicht.

schilderij Regatta van Ines

Genieten op het strand

Al gauw wordt het drukker op het strand. Het lijkt wel Beach Time. Zzzooooeeffff! Zeilboten scheren door de azuurblauwe zee. We hebben een prachtig zicht op de ‘Regatta’. Alle zeilen worden bijgezet om de bootrace goed te volgen. Het gaat van links naar rechts. Net zoals de hond. Heel wat stuurmanskunst is nodig om het zee-parcours zo snel mogelijk af te leggen. Als ik de verhalen van de toeschouwers om mij heen moet geloven, staan de beste stuurlui aan wal.   

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Bekijk hier alle schilderijen van James

Walter van Steen © 2020