Stoeien met kunstwerken

Stoeien met kunstwerken

Af en toe een beetje stoeien met je interieur blijft leuk. Het verplaatsen van meubels en het toevoegen van nieuwe of andere accessoires kan een frisse wind door je interieur geven. Gelukkig kost het toevoegen van een mooi kunstwerk aan je interieur niet veel moeite. Immers blijft een schilderij boven je bank een ware blikvanger. Maar het kan ook anders… 

schilderij Harlequin van InesEen donker hoekje

Durf eens te kiezen voor een kunstwerk in een smal donker hoekje in plaats van je grootste muur. Een vrolijk gekleurde muurdecoratie of schilderij geeft dat hoekje juist licht en uitstraling. En voor dat extra beetje licht kun je kiezen voor een ingelijst werk of een afwerking met acrylglas.

 

 

Tegenover

Voor meer eenheid in ons interieur kiest men er vaak voor om de focus te leggen op één muur en die een kleur te geven of te voorzien van een mooie wanddecoratie. Ook niet onbelangrijk; eenheid geeft je een ruimtelijk gevoel, daarbij is het een goed idee om de muur aan de overkant ook mee te laten doen. Dit geeft je de kans om twee schilderijen met elkaar te combineren. Hang een moderne aan de ene wand en bijvoorbeeld een klassieker boven de bank aan de andere kant.

Boven de bank

Dwars

Je hebt wel eens dat je een mooi schilderij of kunstwerk tegenkomt met net niet de juiste vorm voor jouw muur: verticaal in plaats van horizontaal. Maar laat dat schilderij net jouw smaak zijn! Laat je er niet door weerhouden, maar geef er je eigen draai aan. Overdwars ophangen aan je muur is een hele stoere oplossing.

schilderij Happy Hour van Irina

Ertussen

Bij een echte stadse woonkamer (lang en smal) heb je dat alle functies, denk aan; eethoek, werkplek, loungehoek etc., als een treintje achter elkaar staan. Om elke functie in de smalle woonkamer een karakter te geven kun je ervoor kiezen om muurdecoratie tussen de functies te hangen. Dus bijvoorbeeld tussen de bank en eettafel in. Dit geeft elk gedeelte een knusse sfeer.

Anna van Zanten © 2017