• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Schilderij ophangen 3

Schilderij ophangen 3

Het ophangen van een meerluik schilderij, met meerdere panelen in een vierkant, kan een aardige uitdaging zijn. Zeker als het een negenluik betreft. In onze eerdere Tips hebben we dat al besproken. Maar onlangs werd ons door een klant een uitermate slimme methode aangereikt die we graag in deze Tip willen laten zien. 

Ko Steendam bestelde onlangs het schilderij Happiness Circles (niet meer leverbaar) van Ines en bedacht een methode om de 9 haakjes op de juiste plaats in de muur te krijgen. Een betonnen muur is vrij hard en je wilt natuurlijk voorkomen dat de gaten niet op de juiste plek zitten doordat je boor is 'uitgegleden'. Bijgaande foto's en tekst zijn van Ko die laat zien hoe je dit slim kunt aanpakken.

Meerluik ophangen 1

 

Je maakt van een lat een mal met daarin drie gaten op de juiste afstand. In dit geval om de 35 cm vanwege de diameter van 30 cm per paneel en een tussenruimte van 5 cm. Bepaal de juiste hoogte van de eerste rij panelen (bovenste of onderste maakt niet uit). Boor het middelste gat, schroef de mal tegen de muur en stel ‘m met een waterpas horizontaal. Boor vervolgens de andere twee gaten. Gebruik deze gaten en een waterpas om de mal drie keer verticaal tegen de muur te schroeven en de overige gaten te boren.

 

Meerluik ophangen 2

 

Als het eerste gat in de muur zit schroef je de lat (tijdelijk) tegen de muur. Je kunt de andere gaten dan makkelijk op de juiste plek boren zonder dat je betonboor kan wegglijden. Het is dan vervolgens gemakkelijk om de volgende gaten horizontaal dan wel verticaal te stellen en te houden. De overige gaten zijn met behulp van de mal dan makkelijk te boren. De onderlinge afstand (zowel horizontaal als verticaal) is altijd hetzelfde. Af en toe even checken met de waterpas en het kan niet mis gaan.

 

Meerluik ophangen 3

 

En zo ziet dit kunstwerk van Ines er dan uit aan onze muur. Alle panelen perfect in verhouding en een plaatje in onze woonkamer.

Met dank aan Ko Steendam!

Lees ook Schilderij ophangen 1 en Schilderij ophangen 2

Wil je graag vooraf bekijken hoe het schilderij zal staan? Gebruik dan de handige tool ‘Voorbeeld in mijn woonkamer’ om te bekijken hoe een schilderij eruitziet in jouw interieur. Je vindt de tool bij elk schilderij onder de Winkelwagen-knop. Past het schilderij niet op de plek die je in gedachten had? Stuur een e-mail en vraag naar de mogelijkheden om het schilderij op maat te laten schilderen.

Kunstvoorjou.nl © 2017