• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Samen Wonen

Samen Wonen

De 3 P’s van Wonen zijn: Praktisch, Persoonlijk en Plezier.

Samen gaan Wonen met een partner is een praktische, persoonlijke en plezierige uitdaging. Het kan zijn dat je bij je partner intrekt of je partner bij jou of dat jullie samen een nieuwe woning gaan inrichten.

Als je samen gaat wonen, komen er twee inrichtingen en woonstijlen bij elkaar. Het kan zijn dat je elkaar helemaal vindt in je woonsmaak, maar in de praktijk is het vaker zo dat het principe van ‘zoveel mensen, zoveel wensen’ opgaat en dat je verschillende stijlen tot een nieuw en verrassend interieur gaat samenvoegen, waar zowel jij als je partner zich thuis voelt.

interieur met schilderij 'Behind Blue Eyes' van Buttner

De praktische kant van Samen Wonen

Als twee mensen ervoor kiezen om in één huis te gaan wonen, staan ze samen voor de uitdaging om twee interieurs tot één geheel te maken.

interieur met schilderij 'Together' van Ines

Een nieuwe eenheid voor relaxen, werken, eten, slapen en opbergen. Dit lijkt ingewikkelder dan het hoeft te zijn, mits je ervoor zorgt dat losse elementen onderling aansluiten.Verschillende stijlen gaan elkaar juist versterken, wanneer je ontdekt dat afzonderlijke elementen ergens een samenhang hebben en je ze met elkaar gaat verbinden.

De verbinding kan zijn dat je structuren en materialen combineert of dat je kiest voor een thema. Een andere verbindende schakel is de keuze van het kleurenpalet voor de inrichting. Als jullie het samen eens zijn over de basiskleuren, dan heb je daarna veel vrijheid om kleuren en vormen toe te voegen die op het eerste gezicht niet zo bij elkaar passen. 

Samen Wonen is persoonlijk wonen

Het samen inrichten van je huis vraagt om ruimte voor jezelf en ruimte voor de ander. Nee, je zult vast niet alle persoonlijke items en herinneringen van je partner een prominente plaats in je huis willen geven en de ander zal misschien bedenkingen hebben bij jouw favoriete behang- en gordijnkeuze.

interieur met fotokunst 'Sloepje op Zoutmeer' van Dirk Wiersma

Bijna iedereen heeft persoonlijke items waar je aan gehecht bent en het is een uitdaging om daarin een gedeelde smaak te ontdekken en daar voortaan je keuzes op baseren. Je huis is bedoeld als een beschutting waar je je veilig en comfortabel voelt. Juist daarom is het zo belangrijk om ook in een gedeelde inrichting elkaar de ruimte te gunnen voor je persoonlijke inbreng.

Het plezier van Samen Wonen

Dat schilderij met grote, abstracte kleurvlakken blijkt uitstekend te matchen met jouw lievelingskussens die op de samen aangeschafte bank in de zithoek liggen. De verzameling modelauto’s van je partner brengt jullie op het idee een kast te maken in die onbenutte nis in een hoek van de kamer, waar jouw boeken over architectuur ook een plaatsje krijgen. De robuuste houten eetkamerstoelen die meekomen uit het andere interieur staan verrassend goed bij jouw strakke, witmetalen eettafel en geven de eethoek een frisse, krachtige uitstraling.

slaapkamer met schilderij 'Storyteller' van Ines

Bedenk dat er ook in de verschillen veel overeenkomsten liggen, je moet er alleen wel de tijd voor nemen om ze te ontdekken. De persoonlijke inbreng van je partner kan een verrijking van je eigen smaak en manier van leven gaan worden.

Thera van Assen © 2018