• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

RUSTgevend

RUSTgevend

Het valt van mijn gezicht af te lezen. Op het eerste oog gewoon wat vrolijke bloemen, ‘some happy flowers’. Een zomerse compositie vormt een tweede gezicht. Mijn blik vangt de kleur binnen de randen van het schilderij waar zich van alles afspeelt. Door figuratieve- of abstracte vormen waarmee iets gebeurt te combineren met zichtbare of denkbeeldige lijnen ontstaat beweging in een schilderij. Een vooropgezette richting waarlangs het oog zich beweegt. Ik richt me op de bloem langs de diagonale lijn rechtsboven. Deze laat het schilderij tot leven komen. Ik blijf kijken. Komen de bloemen tot rust bij een ondergaande zon? Ogenschijnlijk straalt het rust uit. Een warm rustpunt. Een aangenaam boeiend schouwspel. Een spel met diepere lagen. Richt me vervolgens op het punt achter de bloemen. Hoe zit het met de vormen? Schaduw of iets anders? Laat uw verbeelding spreken. Ik neem u graag mee. Op zoek naar meer rustpunten.

Schilderij Some Happy Flowers van Sacha

Kijk gerust

De zomervakantie is begonnen. Velen zien uit naar rust. Velen pakken ook rust. Ik pak mijn moment. Een moment met een schilderij als rustpunt. Er valt zoveel te ontdekken. Ziet u alleen wat vrolijke bloemen? Heeft de kunstenaar wellicht wat schaduwen van dieren op de achtergrond geplaatst? Het maakt mij nieuwsgierig. Kijk gerust! Het is uw verbeelding. Alle verbeelding is goed.
 
Ongetwijfeld valt meer te ontdekken. De manier waarop u naar het schilderij kijkt, wordt beïnvloed door de afwisseling tussen de delen van het schilderij waar iets en waar niets gebeurt.

Schilderij Out of the Blue van James

Rustpunt

‘Out of the blue’ verleg ik mijn aandacht. De randen van het schilderij zijn bepalend in de compositie. De blauwe omlijsting neutraliseert het drukkere midden. Binnen de randen speelt het zich af. Bekijk het tafereel. Wat speelt zich hier af? Waar komen deze mensen vandaan? Waar gaan die mensen naar toe? Waarom komen zij hier samen? Wat mij in ieder geval duidelijk is: vakantie brengt mensen samen. Meer aandacht voor familie en vrienden. Ook op vakantie ik voel me helemaal thuis. Thuis zijn geeft innerlijke rust. Zelf ben ik in een natuurlijke toestand gebleven. Het aandachtig kijken geeft rust.

Schilderij All Working Together van James

Uitgerust

Ik zet mijn stoel in de relax-stand. Omgeven door een landelijke omgeving. Pure rustiek. Ik heb mijn rustpunt bereikt. Mijn boek valt op de grond. Schrik op van de doffe klap. Toch wat beweging.

Recht mijn rug. Verplaats mijn aandacht naar ‘All working together’. Ook abstracte schilderijen geven mij rust. Dat valt van mijn gezicht af te lezen. Laag voor laag pel ik de verbeelding af. Vorm voor vorm. Kleur voor kleur. Lijn voor lijn. Het geeft mij een gevoel van samen.

Bronzen beeldje van Lezende Vouw

Samen met mijn familie ga ik vakantie vieren. De hele familie neemt boeken mee voor de ultieme ontspanning. Van tijd tot tijd richt ik me op een boeiend schouwspel. Naast het bewonderen van schilderijen gaat alle aandacht uit naar mijn ‘lezende vrouw’. Een uitermate rustgevend recept.

Bekijk hier alle schilderijen van Sacha