• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Ruimte maken voor kunst in je interieur

Ruimte maken voor kunst in je interieur

Het is zover, je hebt de knoop doorgehakt en het kunstwerk gekocht dat helemaal bij jou past. Het is een kleurrijk en spannend abstract schilderij geworden of een lieflijk landschap in zachte pasteltinten. Misschien viel je voor een sierlijk bronzen beeldje van de kunstenaar, die bijzondere kunstwerken maakt volgens de traditionele ambachten van zijn land. Welke keus je ook hebt gedaan, nu is het belangrijk om je met zorg gekozen kunst een goede plek in huis te geven.

interieurfoto schilderij Above The Waves van Buttner

Kunst aan de wand

Een schilderij of ander kunstwerk verdient een plek waar het volledig tot z’n recht komt. Het kan zijn dat je een schilderij hebt uitgezocht om boven de bank of het dressoir te hangen.

bronzen beeldje lezende vrouw

Als het muuroppervlak niet te groot is, kun je ervoor kiezen alleen het kunstwerk aan die wand te hangen en verder niets. Je kunt dan de kleur of print van de muur aan het schilderij aanpassen.

bronzen beeld zittende vrouw met gekruiste benen

Een andere optie is om het schilderij niet op te hangen, maar op een wandplank of tegen de muur te zetten. Dit zal op een heel andere manier de aandacht op het werk vestigen.

Geef een beeld altijd de ruimte, zowel een groter sculptuur als een klein en intiem beeld.

interieurfoto fotokunst Malachite van Dirk Wiersma

Tips en tricks

Hoewel je natuurlijk je eigen smaak volgt, zijn er ook een aantal richtlijnen waardoor een kunstwerk nog beter uitkomt.

- Zorg dat het kunstwerk mooi belicht wordt. Je kunt bijvoorbeeld een spotje op het schilderij of beeldje richten

- Houd met het formaat van het werk rekening met de afmetingen van de meubels in de kamer, zoals de bank, een wandkast of tv-meubel. Een (te) klein schilderij boven een royale driezitsbank zal niet de blikvanger zijn die je graag wilt. Een intiem beeldje valt niet meer op in een vakkenkast vol met accessoires.

- Geef het werk de ruimte! Durf de rest van de muur leeg te laten. Plaats een beeld niet tussen allerlei andere items.

- Een schilderij dat te hoog hangt, trekt niet de aandacht die het verdient. Zorg dat het middelpunt van het schilderij op ooghoogte hangt. Wil je het kunstwerk juist goed kunnen zien als je zit, dan is het beter om het zelfs nog iets lager te hangen. Een plastiek kan te klein zijn om op de grond te zetten, maar ook niet goed passen op het dressoir of in een open kast. Maak dan gebruik van een eenvoudig voetstuk of sokkel. Het gaat dan een verrassend element in de kamer vormen. Lees meer tips over schilderijen ophangen.

 

interieurfoto schilderij Vibrant Colors van Ines

De kunstenaar volgen

Kunst is een middel om te laten zien wie je bent en je te omringen met positiviteit. Maar ook voor de kunstenaar die het schilderij of beeld maakte, is het een persoonlijke uitdrukking van een passie, gevoel, gedachte of idee geweest. Verdiep je eens in de kunstenaar, welk verhaal wil hij/zij vertellen. Door de persoon achter jouw gekozen kunstwerk een beetje te leren kennen, verbind je je nog meer met het werk zelf en wordt het alleen maar waardevoller. Ben je nieuwsgierig geworden, lees dan de profielen van de kunstenaars in onze galerie.

Thera van Assen © 2022