• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Persoonlijke kunst; de meerwaarde in je interieur

Persoonlijke kunst; de meerwaarde in je interieur

Het leuke aan kunst is dat het voor iedereen beschikbaar is. Kunst is zoveel meer dan de kunstwerken in een museum of kunstgalerie. En het is zeker niet iets wat pas betekenis krijgt als er duur prijskaartje aan hangt.

Beeldende kunst, maar ook muziek, dans en theater bestaan door de interactie tussen de maker en de ontvanger. De kunstenaar legt een gevoel of gedachte in zijn of haar kunst. Maar het komt pas echt tot leven door jou, de ontvanger. Jouw emotie, gevoel, gedachte of herinnering bij het gecreëerde beeld maakt het compleet.

woonkamer met Fotokunst 'Desert Thombstones' van Dirk Wiersma

Kunst mag je raken, sterker nog, het moet je raken. Het kan niet anders. Het is de natuurlijke interactie tussen kunstenaar, kunstwerk en jou. Daarom zal er voor jou altijd één schilderij uitspringen in een volle museumzaal, word je ontroerd door die specifieke foto of dat ene beeldje. Het is de herinnering die het oproept, de troost die het geeft, de kracht die het uitstraalt of de gedachte die het verbeeldt.

woonkamer met schilderij 'Hold On 2' van Aleksandra

Dat is het schilderij dat je thuis aan de muur hangt, de print die je blij maakt of tot rust brengt, waardoor alle emoties van blij zijn, verdriet of boosheid voelen er mogen zijn.

Maar hoe zorg je ervoor dat je kunst koopt die je dat gevoel geeft?

interieurfoto met schilderij 'She' van Sacha

Het allerbelangrijkste is dat jij het mooi vindt om naar te kijken en dat het je niet gaat vervelen, want kunst koop je voor langere tijd. Neem rustig de tijd om het schilderij, beeld of fotokunst te ontdekken dat je écht raakt. Laat je niet te snel (af)leiden door de laatste trends of afbeeldingen in (woon)tijdschriften en tv-programma’s.

Blijf bij jezelf en luister naar jezelf!

interieurfoto met schilderij 'Sundown' van Sacha

Het kan helpen jezelf vragen te stellen, als je wilt ontdekken wat je werkelijk mooi en waardevol vindt: “wat zie ik in dit kunstwerk?” “wat vind ik er mooi aan of juist niet?” “wil ik er elke dag naar kunnen kijken?” “waar doet het me aan denken?” Op deze manier ga je anders tegen kunst aankijken en kun je een keuze maken die het dichtst bij jezelf ligt.

Je hoeft echt geen kunstkenner te zijn om kunst te kopen. Kijk, vergelijk en wees eerlijk voor jezelf. Het kan zijn dat je het niet meteen aanvoelt, omdat je niet gewend bent op zo’n persoonlijke manier te kijken en te luisteren. Neem geen overhaaste beslissingen en maak tijd om veel verschillende werken te zien - fotografie, schilderkunst, beeld- en houtwerk, collage. Het kan zijn dat je door een collagetechniek wordt verrast, terwijl je ervan uit gegaan bent dat je graag een olieverfschilderij in je interieur wilt. Misschien geeft die ene foto precies het gevoel weer waar je al zo lang naar op zoek bent.

interieurfoto met Fotokunst 'Stoomlocomotiefje' van Dirk Wiersma

Laat je verrassen en veroveren door de prachtige kunst van kunstenaars uit alle werelddelen. Geef het een plek in je huis waar je er elke dag opnieuw van geniet. Jezelf, en je huisgenoten, dat gunnen is een kunst op zichzelf.

Thera van Assen © 2023