• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Passende kunst aan de muur

Passende kunst aan de muur

Een schilderij kiezen dat past in je interieur is niet altijd een gemakkelijke opgave. Hoe zorg je ervoor dat het schilderij goed tot zijn recht komt in je interieur? We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet om een passend schilderij te kiezen.

Het juiste formaat

Vaak heb je al een idee waar je schilderij moet komen te hangen. Boven de bank, sofa of lage kast. In de eethoek, de hal of boven het bed. Dan is het bepalen van de juiste maat van je schilderij natuurlijk de eerste stap die je moet nemen. Je wilt niet dat het schilderij uiteindelijk te klein of juist te groot lijkt op de plek die je voor ogen had. Er zijn allerlei handvaten die je kunt gebruiken om de juiste maat te bepalen, lees hiervoor het artikel Welke maat schilderij? voor handige tips.

Maar laat je niet beperken door de gegeven tips, wees creatief en bepaal zelf hoe je de gekozen kunst het mooist op kan hangen. Het is juist leuk om buiten de kaders te denken en het helemaal anders te doen.

Schilderij Holi van Ines

De juiste kleuren

Elke interieur designer zal je adviseren om een kleur uit het schilderij te vertalen naar materialen of voorwerpen in je interieur. Bijvoorbeeld in woonaccessoires, meubilair of verlichting. Op die manier breng je samenhang in je interieur. Heb je dus een bepaalde accentkleur in je interieur probeer die kleur dan ook terug te laten komen in een schilderij dat je uitkiest. Kun je geen schilderij vinden dat je aanspreekt en de juiste accentkleur heeft? Lees dan verder in deze blog onze maatwerk adviezen.

Heb je een zwart-wit interieur met witte muren dan kan je natuurlijk kiezen voor een zwart-wit schilderij. Maar je kunt ook kiezen voor een heel kleurrijk abstract schilderij dat er juist uitknalt. Echt een blikvanger dus. Heb je juist een kleur op de muur dan kan je kiezen voor een contrasterend schilderij, maar ook voor een schilderij waar de kleur van de muur als achtergrond in terugkomt, waardoor het schilderij als het ware in de muur opgaat en de afbeelding op het schilderij meer opvalt.

Schilderij Feeling Emotion van Buttner 

Een passende voorstelling

Afhankelijk van de ruimte in je woning waar je het schilderij wilt gaan ophangen is het ook raadzaam om na te denken over het onderwerp van het schilderij. Een abstract schilderij is bijna overal wel toepasbaar, als je de tips over de kleurkeuze tenminste ter harte neemt. Maar in je woonkamer wil je misschien geen schilderij ophangen met een onderwerp waar familie en vrienden aanstoot aan kunnen nemen. Ook een heel heftig onderwerp in de hal kan eventuele bezoekers choqueren. Maar misschien wil je dat juist wel, dat mag natuurlijk ook.

Een schilderij voor op de slaapkamer is natuurlijk een heel ander geval. Wil je een erotische voorstelling op je schilderij? Geen probleem toch, wie komt er nu op je slaapkamer... Veel mensen vinden het leuk om een bepaald onderwerp te kiezen dat past bij de ruimte waar je het schilderij wilt ophangen. Bijvoorbeeld een voorstelling met eten en drinken in de keuken of eetkamer. Of een rustgevend landelijk tafereel in de leeshoek. Hopelijk schieten de ideeën al door je hoofd, succes!

interieurfoto met Schilderij 'Gold Vein' van Ines

Kies voor maatwerk

Zoek je een bepaalde kleur of onderwerp maar kan je geen schilderij vinden dat daaraan voldoet en dat je mooi vindt? Kies dan voor maatwerk. Geef je wensen zo specifiek mogelijk door en de kunstenaar zal vanuit zijn of haar eigen creativiteit een op maat gemaakt schilderij voor je creëren. Spannend misschien, maar zo krijg je wel precies het schilderij dat je voor ogen had en dat helemaal past binnen je interieur.

Wil je graag vooraf bekijken hoe het schilderij zal staan? Gebruik dan de handige tool Voorbeeld in je interieur om te bekijken hoe een schilderij er uitziet in jouw interieur. Je vindt de tool bij elk schilderij onder de Winkelwagen-knop. Past het schilderij niet op de plek die je in gedachten had? Stuur een e-mail en vraag naar de mogelijkheden om het schilderij op maat te laten schilderen.

Kunstvoorjou.nl © 2020