• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Oud versus nieuw

Oud versus nieuw

Wanneer je thuis om je heen kijkt, zul je waarschijnlijk met een warm gevoel naar je oude items én je nieuwe aankopen kijken. Tenminste, in mijn eigen huis en in de meeste woningen die ik ken, bestaat de inrichting uit een mix van voorwerpen met een lang verleden die prima matchen met de aanwezige moderne designs.

interieurfoto met schilderij 'Northwind' van Buttner

“Ontdek gisteren, begrijp vandaag”; het is een uitspraak die ook van toepassing kan zijn op je leefomgeving. Het combineren van oud en nieuw in een interieur is eigenlijk iets wat we haast vanzelfsprekend doen. We nemen allemaal ‘schatten’ mee uit ons verleden, maar bouwen herinneringen op wanneer we nieuwe dingen kopen.

Je woonstijl groeit door de jaren heen met je mee en zowel voorwerpen van vroeger als van nu kunnen daarin gemoedelijk naast elkaar bestaan. Het is de uitdaging om deze zo samen te voegen dat ze elkaar waarderen en gaan versterken.

interieurfoto met schilderij 'Tropical Mist' van Buttner

Een nieuwbouwhuis met oude elementen

De meesten van ons wonen in een nieuwbouwhuis en hier kan eenvoudig een oudere look-and-feel worden gecreëerd. Je geeft je huis karakter met een verweerde houten vloer in plaats van nieuw laminaat, door de muren te verven met een kalkverf en de deuren te vervangen door authentieke exemplaren. Het zijn oplossingen om snel en eenvoudig meer ‘leven’ in je woning te brengen.

Meubelen en vloerkleden die wat versleten zijn passen hier goed bij. Je huis krijgt nog meer zeggingskracht als je kiest voor accessoires met een eigen verhaal. De kunst die je voor je wanden kiest sluit hierop aan, je laat het schilderij een ‘oud’ verhaal vertellen of een herinnering oproepen.

interieurfoto met schilderij 'Life Style' van Buttner

Een moderne inrichting voor een oud huis

Het doorleefde uiterlijk van een oud huis heeft een onweerstaanbare charme die verder niet veel aankleding nodig heeft. De details en texturen van oude elementen en ornamenten komen bij een sobere inrichting van de ruimte nog meer tot hun recht.

Juist een modern interieur met strakke meubelen en kasten, grote kleurvlakken, grafische lijnen en vormen kan een prachtig contrast zijn voor de authenticiteit van de woning. Een strakke afwerking, hoogglans en heldere kleuren vormen een smaakvolle geheel met verweerde, natuurlijke voorwerpen en materialen.

interieurfoto met fotokunst 'Laatste Halte' van Dirk Wiersma

Eenvoudige toepassing in je eigen huis

Wil je oud versus nieuw op een eenvoudige manier in je eigen huis realiseren, maak dan ruimte voor een bakstenen wand. Misschien wil je niet rigoureus de stuclaag van je muur verwijderen, je kunt met steenstrips een bijna perfecte bakstenen muur nabootsen. Voor een tijdelijke oplossing is er tegenwoordig behang met muurprint te koop, waarmee je hetzelfde effect bereikt.

Spreekt het effect van een bakstenen muur je juist niet aan, dan kun je met kalkverf een verouderde sfeer namaken. Kalkverf oogt veel zachter dan gewone muurverf en kleurt mee met het daglicht, wat de ruimte op een subtiele manier tot leven brengt. Je moderne schilderijen zullen prachtig afsteken tegen de karakteristieke wand en als een hedendaagse herinnering met je huis en leven meegroeien.

Thera van Assen © 2017