• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

op GEVOEL

op GEVOEL

De dynamiek is terug in de stad. Sfeerbepalende straten komen tot bloei. De stad is trots om artiesten van wereldformaat te ontvangen. Overgevlogen vanuit diverse werelddelen. Alle windrichtingen doen mee. Het leven verplaatst zich naar buiten. Het klimaat is ons gunstig gezind. De voorbereidingen voor een groots evenement zijn in volle gang. Van podiumbouwers tot gemeentewerkers. Van visagisten tot barpersoneel. Van dansers tot drummers. Van muzikanten tot musical sterren. De stad barst zowat uit zijn voegen. Gezelligheid viert hoogtij. De terrassen zijn vol. Blije gezichten kleuren de markt. Wat een expressie. Het is feest in de stad. Ik ben er bij! Het pamflet schreeuwt het uit. Het open lucht concert ‘Balloon Stories 7’ is aanstaande.

Uniek schilderij Balloon Stories 7 van Aleksandra

Vrijheid

Zaterdag gaat het spektakel los. Ter ere van onze vrijheid laten straatmuzikanten hun zonnige tonen klinken. Een vrolijk voorproefje. Op het plein naast de kerk. Het publiek beschouwt het als poosplaats. Voor de dorstige mens staan drankpunten opgesteld. Liggend in het gras. Hangend tegen een lantaarnpaal. Zittend op de stoeprand. Na het muzikale intermezzo start het straattheater. De visagie van de toneelspelers is van buitenaardse schoonheid. De theatermaker heeft er oog voor. Speciaal voor deze gelegenheid is een ‘Life Style’ specialist in de arm genomen.

schilderij Life Style van Buttner

Vrije expressie

De vrije expressie van het amateur toneelgezelschap geeft een gemoedelijke sfeer. Amateuristisch is het allerminst. Met een luid applaus wordt de voorstelling op de juiste waarde geschat. Wat een geweldige warming-up voor zaterdag. Verderop in de stad vindt een muzikaal voorprogramma plaats. Regionale bands spelen de pannen van het dak. Van rock tot jazz. Van pop tot latin. Van folk tot het levenslied. Diverse podia wisselen elkaar af. De klanken verplaatsen zich van het oosten naar het westen van de stad. Ik beweeg mee. Kom zo aan mijn broodnodige dagelijkse stappen.

schilderij "Fire Keeper" van Buttner

Expressionisme

Aan de rand van het terrein, ten zuiden van het podium, staat een marktkraam. Achter de sierlijke vormen van de ‘Neon song’ schuilt een kleurrijk mensbeeld. Een beeld waart in mijn gedachten. Bemenst door een persoon met hoed. Felle kleuren, duidelijke vormen en weinig tot geen details. Het is iemand met een subjectieve expressie.

schilderij 'Neon Song' van Buttner

Heeft een persoonlijke uitdrukking van gevoelens. Ergens doet het mij denken aan een waarzegger. Zou hij mijn toekomst kunnen schetsen? Emoties krijgen vorm. Een geheel aan kenmerken van het expressionisme. De expressie in de stad is mij niet ontgaan. Het uitzinnig publiek bestormt het podium aan de zuidkant nu de noordkant zojuist is afgelopen. Regionaal talent van wereldformaat. Ik voel me vrij. Ik heb vakantie. Heerlijk! Tot ik me bedenk: waar zijn mijn toegangskaarten voor zaterdag ook al weer?

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Walter van Steen © 2022