• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

Op die FIETS

Op die FIETS

De paden op, de lanen in. Mijn benen draaien op volle toeren. Het tempo zit er goed in. De tegenwind speelt met mijn volumineus kapsel. Indrukwekkende landschappen scheren voorbij. De buitenlucht doet me goed. Het Hollands weer brengt ons van winterse sneeuw naar de eerste lenteperikelen. Bij de gedachte aan langere dagen verschijnt een lach op mijn gezicht. Zonlicht doet leven. De zon geeft warmte. De zon geeft ‘Energy’. Staat symbool voor een onbezorgd leven. Naast het lichtgebruik doen kleuren er ook toe. Van aardetinten tot expressieve kleuren. Samen op de fiets. Door weer en wind. De fietstassen zorgen voor het gewenste evenwicht. Gewapend met een uitgebreide picknickmand toog ik met het hele gezin de natuur in.

schilderij 'Energy' van Ines

Omgeving verkennen

Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen? Vanaf het picknickkleed kijk ik over een glinsterend wateroppervlak. Aan het einde van het wandelpad staat een wezen met bruinzwarte pluim. De verdwaalde vos houdt voor een ogenblik stil. Staart met een verbaasde blik in onze richting alvorens het hazenpad te kiezen. Het landschap is overweldigend. In de landschapsschilderkunst zijn taferelen met vlakten, bomen en bergen belangrijke onderwerpen. Ik strijk neer en doet me goed aan de meegenomen lekkernijen. Met een voldaan gevoel leg ik mij neder op het kleed. Even uitbuiken. Langs een lange grasspriet kijk ik omhoog. Een kraakheldere hemel. Tijd voor een middagdutje. Langzaam dommel ik weg … .

schilderij 'Golden Field' van Buttner

Berglandschap

Door de bomen zie ik het bos niet meer. Het berglandschap is imposant. De zon weerkaatst op de velden in het dal. Een gouden gloed komt mij tegemoet. Ik fiets zonder vooruit te komen. Een heuse ‘spinning’ ervaring. Met 80BPM beklim ik de steile weg naar de top van de grillige berg, Na enkele bochten zet ik de afdaling in. Het ritme van de muziek zweept me op. Het is calorieën verbranden. De afdaling komt uit op een lange vlakke weg. Even op adem komen. Het landschap laat zowel figuratieve- als abstracte indrukken na. Daar waar het tempo laag ligt, zijn de beelden scherp. Het geeft een realistische blik op het landschap, zonder enige emotie. Door het heldere licht ontstaat een magische sfeer. Daar waar ik echt snelheid heb gemaakt, ontstaat een zekere vervorming van de werkelijkheid. De kleuren van de abstracte vormen zijn verre van realistisch.

schilderij 'Beyond the Rainbow' van Ines  

Regenboog

 Met geknepen ogen kijk ik tegen de zon in. Even zie ik alle kleuren van de regenboog. ‘Beyond the rainbow’ leek het alsof het erg druk geworden was op ons idyllisch plekje. Het bleek echter niet meer dan te passen bij een ‘wakker-worden-ritueel’. Ik ben weer terug in het bos op het picknickkleed. Mijn zoon vroeg me waar ik geweest was. Ik vertelde over de fabelachtige wielertocht door de bergen. Ongelovige blikken werden me toegeworpen. Onder luid gejubel werd ik uitgewuifd met: ‘Ga toch fietsen!’

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Bekijk hier alle schilderijen van Ines

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Walter van Steen © 2021