• 100% met de hand geschilderd
  • Gratis thuisbezorgd
  • 14 dagen retourrecht
  • Vragen? 076 - 56 16 538
  • Maatwerk mogelijk!

NATUURschoon

NATUURschoon

Mijn oog valt op de schittering. De zon weerspiegelt in een verkreukeld blikje. Onbegrijpelijk. Blik groeit toch niet in de natuur. Blik hoort niet in de natuur. Tenzij het een ogenblik is. Een moment van genieten van alle pracht en praal die de natuur te bieden heeft. Een rustgevende waterpartij omgeven door grillige vormen van de bomen In zachte aardetinten. Helaas komt het nog te vaak voor dat zonder blikken of blozen afval gedumpt wordt. Hoe zou het gaan in het hoofd van de kunstenaar? Hoe zou een figuratief schilderij eruit komen te zien vanaf mijn standpunt? Ziet u het verkreukelde blikje al op het schilderij? Ik raap het op. Gun de werper geen blik waardig. Tijd om verder te ‘ploggen’.

schilderij Blue Creek Marsh van Aleksandra

Beweging

Draadloze oordoppen in. Favoriete muziek aan. Vandaag ga ik een rondje joggen langs de mooiste plekjes van de stad. Zo kom ik aan mijn hoognodige beweging. Ik voeg een element toe. Het heeft veel weg van een intervaltraining. Het steeds bukken om zwerfafval op te rapen is nagenoeg dezelfde beweging als een ‘burpee’ of ‘squat’. Niet alleen goed voor mijn algehele fitheid. Zeker ook voor de omgeving. Ik ga door de knieën en buk. Raap een stuk plastic op en sta erbij stil. Voeg een krachtelement toe met een serie ‘push-ups’. Zet Califonication van de ‘Red Hot Chili Peppers’ harder en ren verder. Ik heb het ritme te pakken.

schilderij Californication van Buttner

Oprapen

Rond 2016 begon het als een georganiseerde activiteit en verspreidde zich in de jaren daarna naar andere landen, na toenemende bezorgdheid over plasticvervuiling. ‘Plogging’ is een trend uit Zweden die naar Nederland is overgewaaid. Het woord is een samenvoeging van ‘Jogging’ en het Zweedse 'plocka up' dat oprapen betekent. Goed voor jezelf en voor de wereld. Door de knieën en bukken. Een lege buil chips. Ik raap ‘m op. Daar kan ik geen buil aan vallen. Ik blijf staan. Met ‘plogging’ maak ik op sportieve wijze korte metten met zwerfafval. Ik ruim alles wat ik tegenkom direct op. Verzamel het zwerfafval in mijn rugzak. Ik hervat mijn milieuvriendelijke training.

schilderij Autumn Field van Buttner

Omgeving

In het laatste deel van het opruimrennen langs de kleurrijke natuur loop ik de zonsondergang tegemoet. Ga nog een keer door de knieën en buk. Ik strik mijn veter naast een wikkel van een rol biscuits. De vangst van vandaag is aanzienlijk. De herfstkleuren steken prachtig af tegen een oranje-gele achtergrond. De gloed van de ondergaande zon. Zo’n dag als vandaag mag vaker op mijn sportmenu staan.

schilderij Nordic Sunlight van Buttner

Ik pak mijn moment. Kijk nog eens om. Een ogenblik genieten van de overweldigende natuur met al haar vormen en kleuren. Een glimlach valt niet te onderdrukken. Mijn oog valt op de schittering. De zon weerspiegelt in het water.

Bekijk hier alle schilderijen van Buttner

Bekijk hier alle schilderijen van Aleksandra

Walter van Steen © 2020